Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2017

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του έργου «Σύνδεση Καναλλακίου με την Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας».


Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη θέση της γέφυρας του έργου, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πρέβεζας  κ. Στράτος Ιωάννου,  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γιολδάσης, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος, οι Δήμαρχοι, Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης, Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραίμη, Ζηρού κ. Νίκος Καλαντζής, Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς και  Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης κ. Δημήτρης Τσουμάνης,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας ταξίαρχος κ. Δημήτρης Σιόρεντας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πρέβεζας κ. Αθανάσιος Γούλας, Περιφερειακοί ,Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και πλήθος δημοτών.


Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, ανέφερε:



«Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω  στον πανέμορφο και ιστορικό  τόπο μας, στον Δήμο της Πάργας.
Ο Δήμος  μας, που προέκυψε από τη συνένωση των πρώην Δήμων  Φαναρίου και Πάργας,  έχει σήμερα έναν κομβικό ρόλο στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αλλά και σε ολόκληρη την Ήπειρο. Πρόκειται για τη δυναμικότερη τουριστική περιοχή της Ηπείρου, που συνεισφέρει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας. Βασικός του πόλος είναι η   Πάργα. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι  ελκυστικοί   προορισμοί σε ολόκληρο το  παραλιακό  του μέτωπο. Υπάρχουν ακόμη οι   περιοχές φυσικού κάλλους και τα σπουδαία μνημεία που φιλοξενεί. Από την άλλη μεριά, υπάρχει  ένας ισχυρός  αγροτικός τομέας στην ενδοχώρα και οι παραγωγικές δραστηριότητες μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων.
Όλα αυτά αναδεικνύουν την ιδιαίτερη αξία,  τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Δήμου μας. Γι’ αυτές τις δυνατότητες και τις προοπτικές εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Και όλοι μαζί πετύχαμε μέχρι σήμερα αρκετά:
- Να επιλύσουμε πολλά ζητήματα της καθημερινότητας σε κάθε Τοπικό Διαμέρισμα.
- Να βελτιώσουμε το επίπεδο παροχής των δημοτικών υπηρεσιών.
- Να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά μας, ξεπληρώνοντας υποχρεώσεις που ήλθαν από το παρελθόν.
- Να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις προς όφελος των αδύνατων συμπολιτών μας.
- Να στηρίξουμε τον τουρισμό και να προβάλλουμε σε όλο τον κόσμο, τα πολιτιστικά μνημεία  και τη μοναδική φυσική ομορφιά του τόπου μας.
- Να εκτελέσουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους άλλους φορείς, μέσα από έναν πραγματικό  αγώνα δρόμου, τα έργα υποδομής που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007- 2013.
- Να προετοιμάσουμε νέα έργα,  με πόρους από τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014- 2020.
Κυρίες και Κύριοι,
Σήμερα είναι για  το Δήμο μας μια σημαντική ημέρα. Σαν Δημοτική Αρχή κάνουμε πράξη μια ακόμη δέσμευσή μας, εγκαινιάζοντας το έργο της «Σύνδεσης του Καναλλακίου με την εθνική οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας». Ένα έργο που πέρασε από «χίλια κύματα» και που τώρα παραδίνεται με επίσημο τρόπο, στη χρήση των δημοτών μας και των χιλιάδων επισκεπτών μας.   Αποτελείται  από δύο βασικά υποέργα.
Το πρώτο υποέργο, είχε σαν αντικείμενο την απευθείας σύνδεση του Καναλλακίου με την εθνική οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας. Η νέα οδός διέρχεται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Καναλλακίου και Κουκουλίου,  και  έχει μήκος περίπου 7 χιλιόμετρα, από τη διασταύρωση προς  Χόχλα μέχρι τη διασταύρωση με την εθνική οδό. Η δημοπρασία  έγινε στις 14 Ιουλίου 2009 και ανάδοχος αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ. Η χρηματοδότηση ήταν αρχικά από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ηπείρου του ΕΣΠΑ 2007-2013 και στη συνέχεια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.Η συνολική δαπάνη του υποέργου έφτασε σύμφωνα με τον 6ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών  στις 4.845.591,64 ευρώ.
Το δεύτερο υποέργο, είχε σαν αντικείμενο την κατασκευή,  στη θέση που βρισκόμαστε σήμερα,  γέφυρας μήκους 60 μέτρων, πλάτους 10,50 μέτρων (για δύο λωρίδες κυκλοφορίας) και ύψους 1,80 μέτρων. Η  συγκεκριμένη γέφυρα έχει  φορέα από τρία ανοίγματα μήκους 14,50 μέτρων -30 μέτρων  και 14,50 μέτρων αντίστοιχα. Έχει  προεντεταμένη διατομή και η θεμελίωσή της έγινε σε δύο ακρόβαθρα  και σε δύο κυκλικά μεσόβαθρα,   επάνω σε συστοιχία φρεατοπασσάλων. Η δημοπρασία   έγινε στις 25 Απριλίου 2013,  και ανάδοχος αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση  Δ. ΣΙΩΖΟΣ ΟΕ (ΔΟΜΗ ΟΕ). Η χρηματοδότηση ήταν αρχικά από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ηπείρου του ΕΣΠΑ 2007- 2013 και στη συνέχεια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.Η συνολική δαπάνη του υποέργου έφτασε σύμφωνα με τον 4ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών  στις 870.228,18 ευρώ.
Κυρίες και Κύριοι,
Οι  δυσκολίες που υπήρξαν ήταν πολλές. Δεν θέλω σήμερα που είναι μια ευχάριστη ημέρα να αναφερθώ σ’ αυτές. Με πολύ κόπο, με καλό προγραμματισμό, με σκληρή δουλειά,  με επιμονή και με καλή συνεργασία, φθάσαμε στο τέλος. Εκτός από την Ελλάδα που διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό και   βάζει εμπόδια στους επενδυτές, υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα που επιμένει, που οραματίζεται,  που δημιουργεί και  που αγωνίζεται να δώσει λύσεις.  Για αυτή την Ελλάδα, εργαστήκαμε όλοι μαζί, και φθάσαμε στη σημερινή ημέρα.
Το έργο που εγκαινιάζουμε  διευκολύνει την πρόσβαση στην έδρα του Δήμου μας το Καναλλάκι  και ανοίγει νέες δυνατότητες, τις οποίες πρέπει  να αξιοποιήσουμε και με άλλα νέα έργα. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους όσους εργάστηκαν για το σκοπό αυτό.
Να ευχαριστήσω τον άξιο Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον  Αλέκο Καχριμάνη, γιατί μας στήριξε και μας βοήθησε όσο κανείς.  Τον πολύτιμο συνεργάτη μας,  τον  Αντιπεριφερειάρχη, Στράτο Ιωάννου. Τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και της Αντιπεριφέρειας Πρέβεζας και τη  Διαχειριστική Αρχή Ηπείρου. Όλους τους Αντιδημάρχους για την ουσιαστική συμβολή τους. Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας,  και συγκεκριμένα τον Προϊστάμενο Κώστα Ζέρη και τον επιβλέποντα  μηχανικό Γιώργο Γιαννόπουλο, για τις αμέτρητες ώρες που αφιέρωσαν στην εκτέλεση του έργου.Τους ανάδοχους των δύο υποέργων και όλους τους εργαζόμενους, που εργάστηκαν σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για την πατρίδα μας και τις επιχειρήσεις τους. Να ευχαριστήσω επίσης,  τις πολιτικές αρχές του τόπου μας που βοήθησαν από τη δική τους μεριά και ιδιαίτερα τον πρώην Βουλευτή και Νομάρχη ,Τάκη Τσουμάνη, τον πρώην Νομάρχη, Βασίλη Ιωάννου, και τους πρώην Δημάρχους, Γιώργο  Καούρη και  Θανάση Λιόλιο.
 Και βέβαια όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ τιμώντας τον τόπο μας και στέλνοντας το μήνυμα ότι  εκτός από το κέντρο υπάρχει και η περιφέρεια. Γιατί  από την ελληνική περιφέρεια θα έλθει η λύση για να ξεπεράσουμε την   οικονομική κρίση. Τελειώνοντας, πριν το κόψιμο της κορδέλας, θεωρώ υποχρέωσή μου, να καλέσω  εσάς κύριε Περιφερειάρχη για  να πείτε   δυο λόγια. Και  για να υποσχεθείτε, ότι σύντομα, θα είστε πάλι εδώ, για να εγκαινιάσουμε και άλλα σημαντικά έργα για τον τόπο μας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Μετά το πέρας των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη  και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκαν το  εργοτάξιο του  Κλειστού Γυμναστηρίου Καναλλακίου και  συζήτησαν θέματα αναφορικά  με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου