Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Δήμος Ζηρού - Γοργόμυλος: Ένα σύγχρονο πάρκο αναψυχής παραδόθηκε στους κατοίκους


Έναν χώρο, σύγχρονο, ιδιαίτερου αισθητικού και περιβαλλοντικού κάλλους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαύσουν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Γοργομύλου και οι επισκέπτες της περιοχής, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του Πάρκου Αναψυχής στην περιοχή, το οποίο διαμόρφωσε ο Δήμος Ζηρού με τη συνδρομή της κατασκευάστριας εταιρείας της Ιόνιας Οδού.


Πρόκειται για μια περιοχή περίπου 25 στρεμμάτων που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 1 χιλιόμετρο, πάνω από τον οικισμό Γοργόμυλο στην κατεύθυνση προς τον κόμβο της Ιονίας Οδού.

Φωτορεαλιστικό της περιοχής του πάρκου αναψυχής Γοργομύλου
Στον συγκεκριμένο χώρο φυτεύτηκαν 250 δενδρύλλια διαφόρων ειδών όπως τίλιο, σφένδαμο, Μελικοκκιά κ.ά. Περιμετρικά του πάρκου (570 μέτρα) σύμφωνα με τη μελέτη, τοποθετήθηκε περίφραξη με συρματόπλεγμα για την προστασία των δενδρυλλίων από τα ζώα. Το μεγαλύτερο μέρος του που έχει διαμορφωθεί σε ευθύ πλάτυσμα, με την υδροσπορά που έγινε θα μετατραπεί πολύ σύντομα σε χώρο πρασίνου, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα του δημιουργήθηκαν θέσεις πάρκινγκ και μια περιπατητική διαδρομή έως το σημείο που είναι τοποθετημένα το κιόσκι και τα παγκάκια.

Δενδροφύτευση
Ο επισκέπτης του χώρου φτάνοντας στο πάρκο αντικρίζει την μεταλλική πόρτα εισόδου, ενημερωτικές πινακίδες, ένα ξύλινο εξάγωνο κιόσκι και διπλά ξύλινα παγκάκια. Το σημείο παρουσιάζει υπέροχη θέα του χωριού και της γύρω περιοχής και πέρα από το ιδιαίτερο κάλλος του υπάρχει η σχεδιαστική πρόβλεψη για τη φιλοξενία ποικίλων εκδηλώσεων. Σκοπός της κατασκευής του είναι ν” αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου