Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουνίου 24, 2017

Το ζεύγος Σπανούλη στον ποταμό Αχέροντα


Μετά την Λευκάδα, ο Βασίλης Σπανούλης, μαζί με την σύζυγο του Ολυμπία, απολαμβάνουν τις διακοπές τους στον ποταμό Αχέροντα. Δείτε τις φωτογραφίες.


Μετά τις διακοπές τους στο υπέροχο νησί της Λευκάδας, στο Ιόνιο πέλαγος, ο Βασίλης Σπανούλης, μαζί με την σύζυγο του, Ολυμπία, η οποία είναι έγκυος στο πέμπτο παιδί της οικογένειας, απολαμβάνουν μέρες ξεγνοιασιάς στον ποταμό Αχέροντα.
Ο Αχέρων (Αχέροντας στη δημοτική) είναι ποταμός της περιφέρειας Ηπείρου και διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Οι πηγές του Αχέροντα είναι πολλές. Οι πρώτες πηγές του προέρχονται από τα χιόνια του όρους Τόμαρος στο Νομό Ιωαννίνων (μέγιστο υψόμετρο 1.986m), και οι άλλες πηγές του προέρχονται από τα όρη Σουλίου και τα όρη Παραμυθιάς Θεσπρωτίας.
Σημαντικές πηγές είναι επίσης αυτές του χωριού Βουβοπόταμος Πρέβεζας κοντά στη Γλυκή Θεσπρωτίας. Ο Αχέρων εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, στο χωριό Αμμουδιά της Πρέβεζας, όπου σχηματίζει δέλτα, από το οποίο διαμορφώνονται τα δύο κύρια έλη της περιοχής, το έλος της Σπλάντζας και της Βαλανιδορράχης.
Στον Αχέροντα λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες όπως το κανό, το καγιάκ και το ράφτινγκ ενώ υπάρχει η δυνατότητα διάσχισης του ποταμού μέχρι τις εκβολές του στην Αμμουδιά, με κατάλληλο σημείο κατάβασης τα Στενά. Επίσης με κατάλληλο εξοπλισμό πραγματοποιείται και διάσχιση του φαραγγιού του Αχέροντα.
Δείτε τις φωτογραφίες με το ζεύγος Σπανούλη:



sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου