Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στα άκρα η αντιδικία δήμου και αποκεντρωμένης διοίκησης


Συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή  στην επιτροπή του άρθρου 152 η προσφυγή του δήμου για την ακύρωση των αποφάσεων διορισμού διοίκησης στο λιμενικό ταμείο και στη ΔΕΥΑΠ.


Κατά τη συζήτηση της προσφυγής η παράταξη του κυρίου Κλάπα άσκησε πρόσθετή παρέμβαση υπέρ της διατήρησης των αποφάσεων του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης. Ζήτησε δηλαδή να ισχύσει η ακύρωση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. 

Για το λόγο αυτό παραστάθηκε με τον δικηγόρο Ιωαννίνων κύριο Τζούμα Ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων δικηγόρων της Ηπείρου, ενώ η πλευρά του Δήμου εκπροσωπήθηκε από τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας του Απόστολου Τάσση

Επικοινωνήσαμε με τον κύριο Τάκη Παππά ο οποίος επίσης παραστάθηκε και ζήτησε την ακύρωση των αποφάσεων του γενικού γραμματέα. Μετά από μία συνεδρίαση τριών και πλέον ωρών ο κύριος Παππάς δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προδικάζει το αποτέλεσμα καθότι τα ζητήματα τα οποία εξετάστηκαν ήταν καθαρά νομικά Και η αντιδικία υπήρξε πολύ αμφίρροπη . Το βάρος όπως φαίνεται πέφτει στα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών. 

Η όποια απόφαση φυσικά και θα έχει τεράστιο πολιτικό βάρος αφού η αιτία που ανέδειξε τα προβλήματα δεν ήταν νομική αλλά καθαρά πολιτική.Όπως φαίνεται αυτός ο οποίος θα κερδίσει στο τέλος θα ισχυρίζεται ότι είχε δίκιο και γι' αυτό κέρδισε ενώ όποιος χάσει ότι έφταιξε η νομική του παράσταση. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Μέχρι να εκδοθεί απόφαση τόσο το λιμενικό ταμείο όσο και η ΔΕΥΑΠ εξακολουθούν να μένουν χωρίς διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου