Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2017

Αποκλειστική δήλωση Αλέξη Κούγια για το αποτέλεσμα της δίκης των κατηγορουμένων της Άρτας


Όπως πρώτοι και αποκλειστικά σας ενημερώσαμε με προηγούμενη ανάρτηση μας, δείτε ΕΔΩ, και οι 17 κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης  για την διακίνηση κοκαίνης πέρυσι στην Άρτα, κρίθηκαν αθώοι από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων.


Στην δήλωση του, ο γνωστός ποινικολόγος, κ.Αλέξης Κούγιας αναφέρει τα εξής:

"Όπως θα θυμάστε από την πρώτη μέρα της λήψεως των κατηγορουμένων είχα δηλώσει, τόσο για τον εντολέα μου αλλά και για το σύνολο των κατηγορουμένων ότι πρόκειται για μια υπερβολική δίωξη που περιελάμβανε εγκληματικές οργανώσεις και κατηγορία για  μεγάλης εκτάσεως  εμπόριο ναρκωτικών ενώ στην πραγματικότητα δεν συνέβαινε τίποτε από όλα αυτά και επρόκειτο για μια παρέα νεαρών ατόμων πολύ γνωστών στην κοινωνία της Άρτας πολλοί από αυτούς επιστήμονες και άλλοι με πολύ επιτυχημένες επιχειρήσεις  τους οποίους η αστυνομία με έναν απαράδεκτο τρόπο τους τύλιξε σε μια κολλά χαρτί και τους κατέστρεψε κοινωνικά. Το δικαστήριο σήμερα μετά από τρεις μέρες διαδικασίας και παρά πολύ μεγάλο τον ιδιαίτερο φανατισμό των μαρτύρων κατηγορίας, εξέδωσε την απόφαση του με τη οποία με δικαίωσε σ’ αυτά που είχα δηλώσει τότε .,(ο κ.Κούγιας σε αποκλειστική του δήλωση στο PrevezaBest την Τετάρτη 7/6, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, είχε δηλώσει :

"Είναι ένα ιδιαίτερα διογκωμένο κατηγορητήριο με κύριο χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία για να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της εμπορίας ναρκωτικών μετέτρεψε τους χρήστες των ναρκωτικών σε εμπόρους ναρκωτικών και τους αγοραστές σε πωλητές. Η κοινωνική θέση των περισσοτέρων κατηγορουμένων και τα ανύπαρκτα στοιχεία τα οποία επικαλείται η αστυνομία θα οδηγήσουν σε μια εντελώς πολύ διαφορετική απόφαση".)

Συνεχίζοντας σήμερα την δήλωση του για την απόφαση του δικαστηρίου....

Ευτυχώς που η κ.Ανακριτής Άρτας, τότε είχε επιδείξει σύνεση και δεν είχε κρατήσει προσωρινά τον εντολέα μου. Εγώ εκτιμώ απεριόριστα την αστυνομία και το έργο της αλλά χρειάζεται μια αυτοσυγκράτηση. Δεν μπορεί να έχουμε φτάσεις τις 14.000 εγκληματικές οργανώσεις στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια μόνο και μόνο για παίρνουμε γαλόνια". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου