Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δήλωση Κώστα Μπάρκα στο PrevezaBest για την αποκομιδή των απορριμάτων


Το PrevezaBest, επικοινώνησε με τον Βουλευτή του Σύριζα Ν.Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα προκειμένου να έχουμε την δήλωση του σχετικά με το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμάτων.


Έτσι, η δήλωση του κ.Μπάρκα έχει ως εξής: 

«Η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι ένα σημαντικό θέμα, το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιμετώπιζαν με ανάλγητο και επιφανειακό τρόπο, καθιστώντας τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων ομήρους πελατειακών πρακτικών και  δικτύων.
Η σημερινή κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τη κρισιμότητα του θέματος, πέρασε νομοθετική τροπολογία προχθές, η οποία ανοίγει το δρόμο για συνολική και ουσιαστική επίλυση του προβλήματος στην καθαριότητα των δήμων.
Ειδικότερα,  η ψηφισθείσα τροπολογία, πρώτον, δημιουργεί νέες συμβάσεις εργασίας για όσους εργαζόμενους δούλευαν μέχρι τις 7/6/2017, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο των έκτακτων και επειγουσών αναγκών. Δεύτερον,   με βάση τις ανάγκες των δήμων σε θέσεις καθαριότητας προκηρύσσεται άμεσα, μέσω Α.Σ.Ε.Π., διαδικασία πρόσληψης τακτικού προσωπικού των δήμων.  Τρίτον, οι σημερινοί εργαζόμενοι -πρώην «παρατασιούχοι» και νυν εργαζόμενοι με τις νέες συμβάσεις - θα έχουν  λελογισμένη μοριοδότηση προϋπηρεσίας που θα αναγνωρίζει την εμπειρία τους στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Κλείνοντας, ήθελα να επισημάνω  ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για συνολική λύση, θέτει φραγμό στη στρατηγική της Ν.Δ.  για ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων σε εργολαβικές εταιρείες καθαριότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου