Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017

10ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Πρέβεζα


Με κεντρικό σύνθημα «Σπίτι μας ολόκληρη η Γη» πραγματοποιείται τη Δευτέρα στις 10 Ιούλη το 10ο  Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Πρέβεζα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την επικίνδυνη και πολεμοκάπηλη πολιτική των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ετοιμάζεται για νέες παροχές και διευκολύνσεις στις ΗΠΑ, με υπογραφή 10ετούς συμφωνίας για πλήθος νέων βάσεων και «διευκολύνσεων» (βάση στην Κάρπαθο, αναβάθμιση της Ναυτικής Βάσης στην Σκύρο, αναβάθμιση του στρατηγείου της Λάρισας, του Άκτιου και της Ανδραβίδας, της Σούδας  κλπ ).
Η ανάληψη της εκπροσώπησης της αιγυπτιακής πρεσβείας στην Ντόχα του Κατάρ είναι ένα ακόμα βήμα στην προώθηση του αντιδραστικού πολιτικού και στρατιωτικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Έτσι συνολικά  η χώρα μας παίρνει την επιθετική  θέση της «δύσης» με στόχο,  την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου της ελληνικής ολιγαρχίας στην διεκδίκηση των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους στην ευρύτερη περιοχή.
Αυτή η πολιτική εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους  για τον ελληνικό λαό.  Τα συμφέροντα των λαών της περιοχής δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς , με το κλίμα εθνικισμού, ρεβανσισμού και πατριδοκαπηλίας που προωθούν αστικοί κύκλοι.  Ο ανταγωνισμός αυτός είναι αντιδραστικός  από όλες τις πλευρές.
Με βάση αυτές τις εξελίξεις το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι το αντιπολεμικό κίνημα και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Η «αντιρατσιστική πρωτοβουλία Πρέβεζας»  στέκεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που δημιουργούν τους πολέμους και την οικονομική εξαθλίωση των λαών και οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά. Παιδιά, γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι, που κατάφεραν να γλιτώσουν τη ζωή τους από τις βόμβες του πολέμου, να γλιτώσουν από τα νερά της Μεσογείου, εγκλωβίζονται στη χώρα μας και τους πετάνε κυριολεκτικά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που τα βαφτίζουν «κέντρα φιλοξενίας», με τις τραγικές καθυστερήσεις στο άσυλο, με τη ντροπιαστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και Ε.Ε- Λιβύης, που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιτυχία, ενώ στην ουσία οι συμφωνίες αυτές λειτουργούν ως σκουπιδότοποι ανθρώπινων ψυχών.
Απαντάμε με την απόφασή μας να αγωνιστούμε και να νικήσουμε τον φόβο, τον ρατσισμό, τον φασισμό και το πόλεμο. Καλούμε σε αυτό τον αγώνα παράλληλα με την ανάγκη οργανωμένου ξεσηκωμού ενάντια στη καταστροφική πολιτική των μνημονίων.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
8:30 μ.μ συζήτηση με θέμα : "Οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί στη περιοχή μας-η συνεχιζόμενη πολεμική απειλή – νέες προκλήσεις για το αντιπολεμικό κίνημα και για τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες".  Θα μιλήσουν ο Σείντ Αλντογάν, ανταποκριτής του Χαγιάτ και του Εβρενσέλ, ο Τζήμας Αλέξανδρος, μέλος του χώρου στέγασης προσφύγων City Plaza.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει HIP HOP LIVE με τους : Άτεχνοι παλιάτσοι, MST, Nello


Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας


Ιούλης 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου