Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουλίου 30, 2017

Ανακοίνωση - Για την παραίτηση μέλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάργας


"Με (δυσάρεστη) έκπληξη πληροφορηθήκαμε την παραίτηση του κ. Γκίνη Δημητρίου από μέλος του ΔΛΤ Πάργας.

Στην ανακοίνωση - παραίτησή του κάνει λόγο για ταύτιση των μελών και του Προέδρου του ΔΛΤ Πάργας με την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε σχέση με την παραχώρηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου σε παραγωγό μελιού στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πάργας.

Πρώτον θα θέλαμε να επισημάνουμε μία ανακρίβεια που διαπιστώσαμε στην ανακοίνωσή του. Το μέλος του ΔΛΤ Πάργας κ. Γκιώνης Νικόλαος ήταν απών στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και ως εκ τούτου αφενός δεν γνωρίζουμε τι θα ψήφιζε και αφετέρου δεν ταυτίστηκε με τον κ. Γκίνη αφού δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Δεύτερον είναι απολύτως ανακριβές ότι εμείς (τα υπόλοιπα μέλη του ΔΛΤ Πάργας) είμαστε αντίθετοι με την θέση του Εμπορικού Συλλόγου Πάργας, του Συλλόγου Εστίασης Πάργας και της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας και αυτό αποδεικνύεται ευχερώς από την με αριθμ. 41/2017 απόφασή μας.

Στην ως άνω απόφασή μας είχε απορριφθεί η αίτηση του παραγωγού μελιού για παραχώρηση χρήσης κοινοχρήστου χώρου στην ΧΖΛ Πάργας και για τον λόγο αυτό ο παραγωγός προσέφυγε κατά της απόφασής μας στον Γενικό Γραμματέα της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης   Ηπείρου –Δυτ. Μακεδονίας.  

Μετά    την   αποδοχή της προσφυγής του διοικούμενου από το   Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης η Λιμενική Επιτροπή εκ του Νόμου υποχρεούται να εφαρμόσει αυτή. Δεν θα είχε κανένα νόημα μία  εκ νέου απόφαση για απόρριψη της συγκεκριμένης αιτήσεως  η οποία θα οδηγούσε σε νέα προσφυγή και σε νέα αποδοχή αυτής  από το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοικήσεως.  Μοναδικό ουσιαστικό αποτέλεσμα θα ήταν  οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των Μελών της Επιτροπής. Όσο δε και αν διαφωνούμε επί της ουσίας με οιαδήποτε απόφαση ποτέ δεν θα μπορούσε να οδηγήσει αυτό τη Λιμενική Επιτροπή σε παράνομες ενέργειες και αποφάσεις ενάντια σε οποιονδήποτε διοικούμενο, ο οποίος ασκεί τα κατά νόμο δικαιώματα του. Εξ άλλου η απόφαση για  τοποθέτηση έγινε σε συγκεκριμένο σημείο, ώστε  να βρίσκεται όσο το δυνατόν στη μέγιστη δυνατή απόσταση από τις εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χερσαία Ζώνη Λιμένα Πάργας.

Συνεπώς ο ισχυρισμός του πρώην μέλους του ΔΛΤ Πάργας ότι εμείς δεν υπερασπιστήκαμε τα νόμιμα συμφέροντα των επαγγελματιών της Πάργας είναι αίολος και αβάσιμος αφού αν κοιτάξει κανείς πόσοι πλανόδιοι δραστηριοποιούνται φέτος στην παραλία της Πάργας – σε αριθμό πέντε  (5) οι οποίοι πωλούν καλαμπόκια – και πόσοι ήταν τα   προηγούμενα  έτη  δεκατέσσερις (14)   θα καταλάβει   ποιος   πραγματικά  διαφυλάττει   τα   επαγγελματικά συμφέροντα των επιχειρηματιών της Πάργας οι οποίοι πληρώνουν ακριβά   μισθώματα, υψηλές   ασφαλιστικές   εισφορές   και   είναι εκτεθειμένοι   καθημερινά   στους  αιφνιδιαστικούς  ελέγχους  των ελεγκτικών   κρατικών μηχανισμών   (ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας, ΕΦΕΤ, κ.λ.π.).

Αν κάποιος έχει όραμα   για  την  Πάργα, μένει  στον  στίβο  και αγωνίζεται  να υλοποιήσει το όραμά του και δεν ασκεί κριτική χωρίς προσωπικό και επαγγελματικό κόστος."

Ο Πρόεδρος   
ΣΠΑΝΟΣ  
ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                                                                                                                              
Τα μέλη
ΒΛΑΣΣΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΓΙΟΥΡΓΑ  ΗΛΙΑΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου