Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2017

Αναχωρούν οι επισκέπτες του Αυγούστου από την Ήπειρο και επιστρέφει…

Η ΖΩΗ ΞΑΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΜΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ!


Οι μέρες περνούν και οι επισκέπτες του Αυγούστου αναχωρούν σιγά – σιγά από την Ήπειρο, αφού κατέκλυσαν φέτος πόλεις και χωριά σε βαθμό μεγαλύτερο από κάθε άλλη αντίστοιχη περίοδο τα τελευταία χρόνια, όπως μαρτυρούν, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που αυτές τις ημέρες έχει προσθέσει και αρκετά έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετήσει το κοινό. 

Η αναχώρηση των αποδήμων και των τουριστών αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη του μήνα, οπότε η ζωή στην ύπαιθρο και τα αστικά κέντρα θα επιστρέψει ξανά στους γνώριμους ρυθμούς της, ωστόσο, με την έλευση του Σεπτεμβρίου θα γίνουν από τους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για τη θερινή επισκεψιμότητα στην περιοχή μας. 

Ένα είναι σίγουρο όμως, ότι η παράδοση της Ιόνιας Οδού βοήθησε σημαντικά στην έλευση περισσότερων επισκεπτών φέτος στην Ήπειρο, ενώ ενδιαφέρον έχει και η αλλαγή που έχει επέλθει με τους αυτοκινητόδρομους στο είδος των οδικών παραβάσεων, όπως την περιγράφει στον «Π.Λ.» ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Αζέλης.

Επιστροφή στις εστίες
Τους συνηθισμένους ρυθμούς τους βρίσκουν ξανά τα Γιάννενα καθώς επιστρέφουν στην πόλη όσοι είχαν φύγει για διακοπές, ενώ τις βόλτες τους εξακολουθούν να κάνουν στην αγορά, την Παραλίμνιο και στα αξιοθέατα όσοι επισκέπτες παραμένουν στην περιοχή μας για λίγες ακόμα ημέρες. 
Πάντως, καθημερινά απόδημοι Ηπειρώτες και τουρίστες αναχωρούν για τις εστίες τους, προκειμένου να επιστρέψουν ξανά στις δουλειές και τις υποχρεώσεις τους, ενώ για πολλές οικογένειες η ανακοίνωση τα επόμενα εικοσιτετράωρα των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σηματοδοτεί την έναρξη νέων ταξιδιών ανά την Ελλάδα προς αναζήτηση στέγης για τους νέους φοιτητές!

Κίνηση στο ΚΤΕΛ
Είναι νωρίς ακόμα για να κάνει κανείς «ταμείο» αναφορικά με την επισκεψιμότητα του Αυγούστου στην Ήπειρο, ωστόσο, υπάρχουν ήδη στοιχεία που αποδεικνύουν ότι φέτος ήταν αισθητά αυξημένη σε σχέση με παλαιότερες αντίστοιχες περιόδους.
Όπως ανέφερε χθες στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας, «η αναχώρηση απ’ το Νομό μας των επισκεπτών του Αυγούστου έχει ξεκινήσει και έχουμε καθημερινά, πέρα από τα προγραμματισμένα και τρία έκτακτα δρομολόγια προς Αθήνα». Συνολικά δηλαδή κάθε μέρα αναχωρούν απ’ τα Γιάννενα 10 λεωφορεία του ΚΤΕΛ με προορισμό την πρωτεύουσα!
Σε σχέση με πέρυσι, ο κ. Γκίκας τόνισε πως η επιβατική κίνηση στο σταθμό του ΚΤΕΛ είναι αυξημένη τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα δρομολόγια που συνδέουν τα Γιάννενα με τα χωριά. Όσον αφορά στο αν βοήθησε σ’ αυτό η παράδοση του συνόλου της Ιόνιας Οδού σε κυκλοφορία, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ εξέφρασε θετική εκτίμηση.

Επί ποδός η Τροχαία
Λόγω της αυξημένης κίνησης οχημάτων τόσο στους δύο αυτοκινητόδρομους όσο και στις Εθνικές Οδούς, κυρίως αυτή προς την Κακαβιά, επί ποδός θα βρίσκεται η Τροχαία Ιωαννίνων ως τα τέλη του μήνα, με αυξημένη επιτήρηση των αρτηριών, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Διοικητής της Γιώργος Αζέλης. «Εντυπωσιακά αυξημένη και συνεχόμενη είναι η κίνηση τις τελευταίες εβδομάδες σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και φυσικά στους δύο αυτοκινητόδρομους. Στην Εγνατία Οδό η κυκλοφορία οχημάτων είναι πολύ μεγαλύτερη από πέρυσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χωρίς σοβαρά τροχαία…
Στο μεταξύ, η παράδοση της Ιόνιας Οδού άλλαξε αρκετά τα δεδομένα στην περιοχή μας. Σύμφωνα με τον Διοικητή, από τη μία έφερε πιο πολύ κόσμο στην Ήπειρο για διακοπές. Από την άλλη, δεν υπήρξαν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, τα οποία τελευταία σημειώνονταν κυρίως στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών που με τον νέο αυτοκινητόδρομο περνάει πλέον σε… δεύτερη μοίρα. «Όχι μόνο θανατηφόρα τροχαία δεν είχαμε, αλλά ούτε και σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς έγιναν μέχρι στιγμής στην περιοχή μας», σύμφωνα με τον κ. Αζέλη.

Νέες παραβάσεις
Μπορεί τα σοβαρά τροχαία να μηδενίστηκαν, όμως, με τους αυτοκινητόδρομους αλλάζει σταδιακά το «τοπίο» όσον αφορά στο είδος των οδικών παραβάσεων που καταγράφονται στην Ήπειρο κι αυτό ενέχει νέους κινδύνους για τους ταξιδιώτες. Εκείνες οι παραβάσεις του ΚΟΚ που αυξάνουν εντυπωσιακά είναι όσες αφορούν στην ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας από οδηγούς που κινούνται στην Ιόνια και την Εγνατία Οδό, με τον Διοικητή της Τροχαίας να κάνει λόγο μάλιστα για νούμερα που προκαλούν έκπληξη.
Για παράδειγμα, οι κάμερες της Τροχαίας κατέγραψαν πρόσφατα μέσα στη σήραγγα Δωδώνης της Εγνατίας Ι.Χ. να κινείται με ταχύτητα… 190 χιλιόμετρα / ώρα! «Δεν έχουμε ακόμα στοιχεία, αλλά κάτι αντίστοιχο εκτιμούμε πως συμβαίνει και στην Ιόνια», τόνισε ο Γ. Αζέλης.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου