Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2017

Σχεδόν ....δημοπρατήθηκε η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα

Σχεδόν ....δημοπρατήθηκε το σημαντικό οδικό έργο της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα.
Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έβγαλε στον αέρα το μεγάλο έργο, κόστους 25εκατ.ευρώ, ήταν άτυχη καθώς την ημέρα δημοσίευσης της προκήρυξης (25 Ιουλίου) έμπαινε σε εφαρμογή ο νέος Νόμος του Υπουργείου Υποδομών που επιτάσσει όλα τα έργα να γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και τα πρότυπα τεύχη διακήρυξης για την συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν έχουν ακόμα εγκριθεί.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com αυτό πρόκειται να γίνει προς τα τέλη Αυγούστου, συμπαρασύροντας όμως μαζί προς τα πίσω και το συγκεκριμένο έργο, αλλά και συνολικά όλα τα έργα που προκηρύχθηκαν από τις 25 Ιουλίου και μετά, που πρέπει να επαναπροκηρυχθούν βάσει του νέου Νόμου, οδηγώντας δυστυχώς σε νέες καθυστερήσεις όλα τα νέα έργα.
Για το συγκεκριμένο έργο αυτό θα δημιουργήσει μία ολιγόμηνη καθυστέρηση, καθώς μόλις δημοσιευθούν τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης, θα πρέπει να συνταχθούν με τη νέα τους μορφή και ακολούθως να επαναπροκηρυχθεί. Το καλό με το νέο σύστημα ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας καθώς όλα τα έγγραφα θα είναι ηλεκτρονικά, κερδίζοντας από εκεί κάποιον από τον χαμένο χρόνο.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
Σύμφωνα με την ...παρ`ολίγον προκήρυξη το έργο έχει κόστος 25εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) και διάρκεια έργων 36 μήνες. Αυτό σημαίνει πως αν τα έργα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι (λόγω της καθυστέρησης και της αργής διαδικασίας των διαγωνισμών) τότε θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2021.
Στα διαδικαστικά το έργο είναι ώριμο καθώς από τα μέσα Μαΐου εκδόθηκε η σχετική δικαστική απόφαση, που αφορά στις απαραίτητες απαλλοτριώσεις
Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή των Κατσανοχωρίων και των Τζουμέρκων, ένα έργο που υπήρξε πάγιο και χρόνιο αίτημα φορέων και κατοίκων.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου