Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: «Μικρά λόγια για τη μεγάλη πισίνα των παιδικών μου χρόνων»


"Αύγουστος. Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού. Γονείς και παιδιά τον υποδεχόμαστε με τη μεγάλη πισίνα του κολυμβητηρίου σε μία εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και παντελούς αδιαφορίας.

Μία πισίνα, η οποία εν τέλει είναι «μεγάλη» όχι λόγω των διαστάσεών της, αλλά επειδή είναι παραγεμισμένη από κενά λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις των ιθυνόντων αρχών. Ως άλλο ιστορικό γεφύρι της Άρτας, η πισίνα γεμίζει την ημέρα και αδειάζει τη νύχτα, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα ως αναποτελεσματικούς όλους τους πρωτομάστορες της δημοτικής και όχι μόνο αρχής.

Τα νερά που λιμνάζουν στην πισίνα, πηγή βρωμιάς, δυσωδίας και μικροβίων, συνάδουν με την ακάθαρτη εικόνα των υπολοίπων χώρων του δημοτικού κολυμβητηρίου, των αποδυτήριων, των ντουζ, της τουαλέτας, κοινόχρηστων χώρων παντελώς ακατάλληλων να φιλοξενήσουν παιδιά νηπιακής, παιδικής, εφηβικής ηλικίας. Τα στάσιμα νερά της πισίνας συνάδουν με τη στασιμότητα, η οποία καταρρίπτει περίτρανα τη γραφικότητα της πόλης μας. Άλλωστε όποιο αντικείμενο ή υποκείμενο δεν κινείται, δεν προχωρά, δεν προοδεύει, δεν εξελίσσεται έχει ως φυσική απόρροια τη στασιμότητα, το λίμνασμα, το βάλτωμα. 

Η καθήλωση αυτή επιμολύνει και όλα ή όσους τους περιστοιχίζουν. Αδιάφοροι ή ανίκανοι να αντιδράσουν σε ότι τους έχει απογοητεύσει, σε ένα αγώνα ανάξιο λόγου, ανάξιο χρόνου". 

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου