Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2017

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου "Προτάσεις για την εκπαίδευση από τους Αμερικανους Πυροσβέστες που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη στους στρεβλούς Έλληνες Πυροσβέστες"


Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ   

Το τελευταίο διάστημα στο Πυροσβεστικό Σώμα διαδίδετε ότι στους επόμενους μήνες θα έρθουν ειδικοί δασοπυροσβέστες - πυροσβέστες από την Αμερική , οι οποίοι θα προβούν στην εκπαίδευση των στρεβλών και ανεκπαίδευτών κατά των δηλώσεων σας Ελλήνων   Πυροσβεστών.  Ώς πρωτοβάθμιο Σωματείο στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης καταθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις και παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε κάποιες από αυτές στην εκπαίδευση επί χάρτου που θα γίνει.

Συγκεκριμένα κ. Υπουργέ θα θέλαμε να ενημερώσετε τους ειδικούς αυτούς εκπαιδευτές ότι :

1)Οι στρεβλοί πυροσβέστες είναι χωρισμένοι σε α) Μόνιμο προσωπικό (β) Σε Π.Π.Υ με αυξημένα καθήκοντα (γ) Σε Π.Π.Υ (δ) σε εποχικό προσωπικό (ζ) πολιτικό προσωπικό (η) σε εθελοντές πυροσβέστες. Δηλαδή ένας κορμός στρεβλών Πυροσβεστών έξι (6) ταχυτήτων που αυτό συνεπάγεται σε διαφορετικά ωράρια εργασίας , καθηκόντων κλπ και που εσείς 2,5 χρόνια που είστε στην θέση του Α. Υ. δεν έχτε κάνει κάτι για την πλήρη ενσωμάτωση αυτών όπως ζητάμε σαν Σωματεία σαν  μόνιμο προσωπικό με το ίδιο εργασιακό καθεστώς.
2)  Οι στρεβλοί πυροσβέστες και ειδικά αυτοί που εκτελούν υπηρεσία βάρδιας είναι γενικών καθηκόντων δηλαδή ο ίδιο στρεβλός Πυροσβέστης είναι ταυτόχρονα Αξιωματικός Υπηρεσίας , οδηγός , ανακριτικός Υπάλληλος , πλήρωμα σε περιπολικό , είναι μάχιμος , επεμβαίνει ταυτόχρονα σε αστικά και δασικά συμβάντα , τροχαία ατυχήματα και σε οποιοδήποτε άλλο συμβάν παροχής βοηθείας του ζητηθεί . Και όχι όπως αυτοί  οι άσχετοι ειδικοί που είναι χωρισμένοι σε κατηγορίες και ειδικότητες ανάλογα το συμβάν και όλο το χρόνο εκπαιδεύονται επάνω σε ένα αντικείμενο ώστε να γίνουν καλύτεροι και να βελτιώνονται συνέχεια.
3)Οι στρεβλοί αυτοί Πυροσβέστες δεν έχουν προμηθευτεί τα προβλεπόμενα ατομικά Μ,Α,Π. (αντιπυρικές στολές , ατομικές αναπνευστικές συσκευές , αρβύλες , μπότες κλπ) όπως αυτοί οι ειδικοί εκπαιδευτές , και αναγκάζονται έτσι να πληρώνουν από την τσέπη τους για να αναπληρώσουν τον εξοπλισμό . Καθώς επίσης να τους κάνετε γνωστό ότι επί Υπουργεία σας ο προϋπολογισμός για το Π.Σ έχει μειωθεί κατά κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με ότι αυτό συνεπάγετε για την εύρυθμη λειτουργία του Π.Σ
4)Οι στρεβλοί αυτοί πυροσβέστες για να καλύψουν τις πάνω από 4.500 οργανικές θέσεις που έχει το Π.Σ. εργάζονται απλήρωτες υπερεργασία - υπερωρίες , καλύπτοντας με μετακινήσεις για κατάσβεση πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα . Οδηγώντας τις ποιό πολλές φορές για πάνω από 12 ώρες για να φτάσουν με τα πυροσβεστικά οχήματα σε νησιά ή σε όποια άλλη περιοχή τους δοθεί η εντολή να μεταβούν για κατάβαση φωτιάς και ενίσχυση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σταθμοί στην περιφέρεια μας να έχουν γράψει μόνο για τον μήνα Αύγουστο πάνω από 3000 ώρες υπερεργασία ο κάθε σταθμός καθώς και τα οχήματα και το προσωπικό που είχαν μεταβεί στην περιοχή της Νεμέας για ενίσχυση στις 21-09-2017 πήραν εντολή στις 22-10-2017 να φύγουν εσπευσμένα από Νεμέα για ενίσχυση στην φωτιά στην περιοχή της Χαλκιδικής  .
5)Οι στρεβλοί Π.Π.Υ (και ειδικά σε αυτούς με αυξημένα καθήκοντα ) δεν έχουν δοθεί τα προβλεπόμενα ΜΑΠ και δεν μπορούν να συνδράμουν σε αστικά αλλά και δασικά συμβάντα. Στρεβλοί πυροσβέστες που τους δόθηκαν αυξημένα καθήκοντα αλλά όχι μόνιμες θέσεις εργασίας  ,στο γενικό σύνολο τους, και όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι οι επόμενοι που θα απολυθούν από το Π.Σ μετά την λήξη της 3ετίας .
6)Οι στρεβλοί εποχικοί πυροσβέστες (1276στο σύνολο τους ) που υπηρετούν αυτή την στιγμή στο ΠΣ θα απολυθούν με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου , πυροσβέστες με πολυετή εμπειρία σε δασικά συμβάντα και στην θέση τους θα προσληφθούν 1500 νέα άτομα, οι οποίοι μέχρι να βγει και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός να μπουν στην σχολή να εκπαιδευτούν , θα έχει έρθει η επόμενη αντιπυρική περίοδος και θα ριχθούν στην μάχη με τις φλόγες με ότι αυτό συνεπάγεται , αντί να παραμείνουν οι είδη υπηρετούντες στο Π.Σ και να ενισχυθούν με νέα άτομα και να ενσωματωθούν στο μόνιμο προσωπικό ..
7)Αυτοί όλοι οι στρεβλοί πυροσβέστες  λοιπόν όταν μεταβαίνουν για ενίσχυση σε άλλες περιφέρεις πληρώνονται με ημερήσιο εκτός έδρας με το υπερβολικό ποσό των 9 ευρώ και 9 λεπτών (9,09) τα οποία μάλιστα έχουν να τους αποδοθούν από το 2016. μάλιστα πληρώνουν από την τσέπη τους τις ανάγκες για φαγητό και νερό στις φωτιές καθώς δεν υπάρχει κάλυψη για διοικητική μέριμνα.
8) Αυτοί οι στρεβλοί πυροσβέστες πήγαν να επιβιβαστούν σε πλοίο στο Νησί της Κεφαλονιάς  και τους πέταξαν έξω σαν σκουπίδια (μόνιμους και Π.Π.Υ- ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ) λες και είχαν πάει για διακοπές στο νησί και όχι για εκτέλεση υπηρεσίας , ζητώντας του επιτακτικά την του αντίτιμου του εισιτηρίου με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ότι εσείς σαν Πολιτικός Προϊστάμενος μας αλλά και η Φυσική μας Ηγεσία δεν πείρε καμία επίσημη θέση για αυτό. Πήραν θέση όμως οι απλοί πολίτες που ήταν στο πλοίο οι οποίοι άρχισαν να γιουχάρουν το πλήρωμα του πλοίου και του πετούσαν καφέδες και αυτοί σήκωσαν μπουκαπόρτα και έφυγαν αφήνοντας έξω του στρεβλούς πυροσβέστες
10)Αυτοί οι στρεβλοί πυροσβέστες όταν ενεργούν στο συμβάν μεταφέρονται με κάθε είδους μεταφορικό μέσον (τρακτέρ, αγροτικά κλπ) με αποτέλεσμα να ντεραπάρουν αυτά καμία φορά και να τραυματίζονται ή να χάνουν την ζωή τους όπως έγινε πριν λίγους μήνες με τον συνάδελφο στην Κόρινθο που έχασε την ζωή του επειδή πείρε εντολή να ανέβει σε τρακτέρ για να πάει στο μέτωπο του συμβάντος αυτό ντεραπάρισε .
11)Αυτοί οι στρεβλοί πυροσβέστες όταν τραυματίζονται στα συμβάντα μεταφέρονται με επιβατικά Πυροσβεστικά οχήματα στο νοσοκομείο γιατί έχετε δώσει τα πυροσβεστικά ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ  ή όταν είναι μέσα σε απόκρημνες περιοχές δεν σηκώνονται τα ειδικού τύπου ελικόπτερα  που διαθέτει το ΠΣ  για ον σκοπό αυτό για άλλες διασώσεις λες και αυτοί δεν είναι άνθρωποι .
12)Αυτοί οι στρεβλοί πυροσβέστες δεν τους έχετε εγκρίνει το πρόγραμμα υγιεινής  και ασφάλειας γιατί στοιχίζει 300.000 ευρώ με ότι συνεπάγετε αυτό για την υγεία και την ασφάλεια αυτών των στρεβλών πυροσβεστών
13)Αυτοί οι στρεβλοί πυροσβέστες δεν έχουν βαθμολόγιο κατωτέρων όπως όλα τα ΣΑ και ΕΔ και τους ετοιμάζετε και νέες μεγάλες   περικοπές στους μισθούς τους.
Κύριε Υπουργέ θα θέλαμε επίσης να επισυνάψετε στην εκπαίδευση που θα γίνει , εκτός από την ενημέρωση που θα γίνει στους ειδικούς Αμερικάνους Πυροσβέστες τα εξής  :
1) Καλό θα ήταν να μην γίνει μία εκπαίδευση επί χάρτου αλλά μια περιοδεία στην Ελλάδα ώστε να δουν από κοντά τα Δάση μας , το δύσβατο και το ανάγλυφο του ορεινού όγκου μας , την μη ύπαρξη αντιπυρικών ζωνών κλπ και να δούνε που παίρνουν εντολές να επέμβουν οι στρεβλοί συνάδελφοι για να σβήσουν << καντηλάκια >>(κάρβουνα μέσα στο καμένο ) με  τσαπιά και τις περισσότερες φορές να τραυματίζονται για επεμβαίνουν νύχτα και δεν μπορούν να δουν.
2) Να δουν τους πολλούς και διαφορικούς τύπους οχημάτων που έχει προμηθευτεί το Πυροσβεστικό Σώμα , καθώς επίσης ότι οχήματα που είναι καθαρά για αστικά συμβάντα επεμβαίνουν σε δασικά με ότι αυτό συνεπάγεται για φθορές  στα οχήματα και το αντίστροφο ότι δασικά οχήματα πηγαίνουν σε αστικά συμβάντα. Οχήματα με νέου τύπου όργανα αφής που κολάν από την μεγάλη θερμοκρασία ή την επαφή με την υγρασία
3) Ότι με τις περικοπές στον προϋπολογισμό του ΠΣ δεν υπάρχουν χρήματα για επισκευές οχημάτων και αντικατάσταση ελαστικών και πάνω από το 20% του στόλου των οχημάτων στο ΠΣ είναι ακινητοποιημένα σε ένα καθαρά μηχανοκίνητο σώμα .
4) Ότι εκτός από τις πάνω από  4500 κενές θέσεις που υπάρχουν στο ΠΣ έφυγαν πάνω από 500 στρεβλοί  πυροσβέστες  για τα αεροδρόμια της FRAPORT , θα φύγουν πάνω από 600 στρεβλοί πυροσβέστες για τα κλιμάκια των ιδιωτικών πλέον  Εθνικών οδών και ότι από την σχολή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας θα βγουν μετά από 3 χρόνια 100 στρεβλοί πυροσβέστες που θα είναι σαν σταγόνα στον Ωκεανό με τα κενά που έχει το ΠΣ αυτή την στιγμή και την μη ενσωμάτωση όλου του προσωπικού σε μόνιμο.
5) Ότι στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς επέμβασης σε δασικά συμβάντα περιοχής ευθηνής του κάθε σταθμού που καταθέτει κάθε έτος ο   Διοικητής της  κάθε Π.Υ και Π.Κ  και είναι βάση των οχημάτων και του προσωπικού που διαθέτει , ότι φέτος πλέον η Υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης και του Ρέθυμνου είναι ένα καθώς οι εντολές από ανώτερους  Αξιωματικούς για μετακινήσεις μέσα στην επικράτεια γίνονταν χωρίς κανένα ενδοιασμό και παραβλέποντας τις χιλιομετρικές  αποστάσεις χωρίς να υπολογίζουν πως θα ανταπεξέλθουν οι σχεδιασμοί αυτοί και να υπάρχει μεγάλη δυσλειτουργία στους σταθμούς .
6) Ότι οχήματα και προσωπικό πάγαιναν για προληπτική πυροπροστασία σε άλλες περιφέρεις και σταθμούς και τα πληρώματα πλήρωναν από την τσέπη τους για φαγητό και νερό καθώς δεν καλύπτονταν από κανέναν τα έξοδα τους . Επίσης οι αλλαγές γίνονταν κάθε 4 με 5 ημέρες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αυτοί που έμεναν πίσω με επιφυλακές . Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην περιφέρεια μας που με εντολή ανώτατου Αξιωματικού οχήματα και προσωπικό πήραν εντολή να μεταβούν στις 11 Ιουλίου 2017 για ενίσχυση στην Φωτιά της Ζακύνθου και δεν έφτασαν ποτέ γιατί έμειναν στις Υπηρεσίες  της Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου για ενίσχυση για προληπτική πυροπροστασία και ενώ ήταν 1 ώρα και 1,5 από τους σταθμούς που υπηρετούσαν οι αλλαγές  στο προσωπικό δεν γίνονταν κάθε ημέρα αλλά με εντολή άνωθεν κάθε 4. Επίσης μετά από τις βροχές στην περιοχή των Γρεβενών στις 29-8-2017 μετακινήθηκαν 2 οχήματα από την ΠΥ Γρεβενών και ένα όχημα από την ΠΥ Καστοριάς στον Νομό  Ιωαννίνων για περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιφέρεια Ηπείρου , κατά συνέπεια να κουραστεί το προσωπικό αυτό άσκοπα μονό και μόνο γιατί είχε βρέξει στην πόλη του υπηρετούν κανονικά  . Επίσης τελευταίο πρωτοφανές γεγονός στις 23-09-2017 και ενώ υπήρχε φωτιά σε εξέλιξη στην Π.Υ Πρέβεζας με εντολή ανώτατου Αξιωματικού έφυγε όχημα ενώ ενεργούσε στην φωτιά στην Πρέβεζα , όπως όλα τα οχήματα της Π.Υ Πρέβεζας ,για ενίσχυση σε φωτιά στον Πύργο Ηλείας ..
7)Οι Ανώτατοι Αξιωματικοί του ΠΣ τους κατώτερους τους (Αξιωματικούς ,μόνιμους . Π.Π.Υ. εποχικούς) τους βλέπουν σαν αριθμούς , σαν κομμάτια  όπως συχνά αναφέρονται σε διαλόγους μεταξύ τους  σε αυτούς και ζητιάνε την μετακίνηση προσωπικού << έλα σου στέλνω 10 οχήματα και 40 κομμάτια >> ή αλλιώς << μαύρους>> κλπ χαρακτηρισμούς που το μόνο που καταφέρνουν είναι να μειώνουν την προσωπικότητα του κάθε συναδέλφου και ταυτόχρονα να ρίχνει την αυτοπεποίθηση του  ή άλλες φορές να του μιλάν προσβλητικά και άσχημα σε συμβάντα . Αν και σε αυτό μάλλον παραδειγματίζονται από εσάς που μας αποκαλέσατε ΣΤΡΕΒΛΟΥΣ και ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ.

 Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ
είμαστε στην διάθεση σας για οποιονδήποτε εποικοδομητικό διάλογο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλυτέρευση του ΠΣ και στην καλύτερη παροχή των υπηρεσιών μας προς τους κατοίκους της Ελλάδας, φυσικά δεν ξέρουμε εάν εσείς καταδέχεστε να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι με στρεβλούς και ανεκπαίδευτους Δημοσίους Υπαλλήλους και να κάνετε διάλογο  .
Κλείνοντας την παρούσα επιστολή σας κάνουμε γνωστό ότι στους  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ όποιον χαρακτηρισμό και εάν τους προσάψουν είτε ΣΤΕΡΒΛΟΥΣ είτε ΚΟΜΜΑΤΙΑ είτε ΜΑΥΡΟΥΣ είτε ΤΑΒΛΑΔΟΡΟΥΣ είτε ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ είτε οτιδήποτε άλλο θέλετε πάντα θα προσπαθούν με τα πενιχρά μέσα που εσείς σαν Υπουργός τους διαθέτετε να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε συμβάν τους ζητηθεί να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους , γιατί το να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ   είτε είναι ΜΟΝΙΜΟΣ – Π.Π.Υ. – ΕΠΟΧΙΚΟΣ –ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ είναι ΤΙΜΗ είναι ΑΞΙΑ είναι ΙΔΕΑ είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ και δεν μπορείτε να το καταλάβετε και ποτέ δεν θα το καταλάβει κανένας που δεν έχει κάνει βάρδια σε Πυροσβεστικό Σταθμό  και δεν έχει  συμμετάσχει σε συμβάντα .
Με τιμή
Για το Δ.Σ
            Ο      Πρόεδρος                                                                                                                                                                         Ο  Γεν. Γραμματέας
                        
ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΖΩΗΣ                                                                      ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                                                                       ΚΟΤΣΙΑΝΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου