Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας


Με την  πανηγυρική Δοξολογία η οποία τελέστηκε στον  Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους  ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια από  την  Απελευθέρωση της Πρέβεζας .


Το παρών   έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης,ο Γ.Γ Μεταναστευτικής  Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, οι βουλευτές  Κώστας Μπάρκας και Στέργιος  Γιαννάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Περικλής Βασιλάκης, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, φορείς, σύλλογοι , αντιπροσωπείες  σχολείων αλλά και  δημότες οι οποίοι  τίμησαν τους πεσόντες  που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της  Πρέβεζας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο  φιλόλογος Κοσμάς Κοψάρης ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό  της Απελευθέρωσης της  πόλης  αλλά και των ιστορικών γεγονότων  που προηγήθηκαν  έως την  21η Οκτωβρίου του 1912 την ημέρα που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “η πόλη μας ήρθε αντιμέτωπη με το ιστορικό της πεπρωμένο και οι κάτοικοί της  έθεσαν ένα νέο ιστορικό  ορόσημο και οριοθέτησαν την συνέχεια”.



Αύριο Κυριακή  22 Οκτωβρίου  και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της  Απελευθέρωσης ο Δήμος Πρέβεζας τιμά τους Δωρητές του διοργανώνοντας στις 9 το πρωί το καθιερωμένο ετήσιο  μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου