Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2017

Δίκτυο Αποχευτευτικών Αγωγών και Λυμάτων Πρέβεζας: Στα 22 μεγάλα έργα και επενδύσεις που είναι στα πρόθυρα της κατασκευής

Δεν είναι ένα ή δύο έργα που είναι στην ουρά αναμονής για να υπογραφούν και να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται. Μιλάμε για 22 μεγάλα έργα τα οποία είτε είναι σε φάση προετοιμασίας, είτε είναι σε διαγωνιστική φάση και οδεύουν προς τις υπογραφές.
Πολλά από αυτά είναι κτιριακά έργα, τα περισσότερα όμως εξακολουθούν να είναι έργα υποδομής, κυρίως συγκοινωνιακά. Ας τα γνωρίσουμε (σημείωση ότι στα αναγραφόμενα ποσά συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ):
1. Μετρό Αθήνας: Νέα Γραμμή 4 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΓΟΥΔΗ. Προϋπολογισμός 1,79δισ.ευρώ. Σε αρχικό στάδιο ο διαγωνισμός, δεν αναμένουμε να ολοκληρωθεί πριν τις αρχές του 2019.
2.Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Κόστος 355εκατ.ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, έχουν διεξαχθεί οι 7 από τις 8 εργολαβίες. Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν από τις αρχές του 2018. Ανάδοχοι: K/Ξ ΤΟΞΟΤΗΣ-ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ 1-4), Κ/Ξ ΞΑΝΘΑΚΗΣ-ΙΝΤΕΡΚΑΤ (ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ 5), DG INFRASTRUTTURE (ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ 6), ΙΝΤΕΡΚΑΤ (ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ 7).
3.ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ. Κόστος 33εκατ.ευρώ. Η δημοπράτηση έχει προγραμματιστεί για τις 16 Νοεμβρίου.
4.ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ. Κόστος 500εκατ.ευρώ. Το πιο ώριμο από τα υπό δημοπράτηση έργα. Είμαστε στο στάδιο αποστολής της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπογραφές στο πρώτο τρίμηνο 2018. Ανάδοχος η Κ/Ξ ΤΕΡΝΑ-GMR (operator Αεροδρομίων κυρίως στην Νότιο-Ανατολική Ασία).
5.ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ. Σε εξέλιξη η Β`φάση του διαγωνισμου που διεξάγεται με τη μέθοδο του ανταγωνιστικού διαλόγου. Τέσσερα σχήματα θα κληθούν να δώσουν προσφορές το 2018. Υπογραφές προς το τέλος του ίδου έτους.
6.ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ. Κόστος επενδύσεων 180εκατ.ευρώ. Επίσης ώριμος διαγωνισμός που είναι σε φάση αποστολής της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπογραφές αρχές του 2018.
7.ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΝΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΕΥΔΑΠ. Κόστος 24,5εκατ.ευρώ. Σε τελικό στάδιο ο διαγωνισμός. Η Χ.Κωνσταντινίδης ανάδοχος.
8.Αταλάντη Χιλς. Κόστος επένδυσης 1,3δισ.ευρώ. Η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση όλων των εποχών, δείχνει να είναι σε τελικό στάδιο. Ανάδοχος ή ανάδοχοι θα υπάρξουν με την οριστικοποίηση της επένδυσης.
9.Νέο Γήπεδο ΑΕΚ "Αγιά Σοφιά". Κόστος επένδυσης 65εκατ.ευρώ. Σε φάση εκκίνησης κατασκευών. Άγνωστος προς το παρόν ο ανάδοχος του έργων.
10.Κεντρική Οδός: Τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα: Σε τελική φάση διαπραγματεύσεων με την DG Comp για την έγκριση της χρηματοδότησης των 300εκατ.ευρώ. Τα έργα θα ξεκινήσουν το 2018. Ανάδοχος η ΤΕΡΝΑ.
11.Academy Gardens. Κόστος επένδυσης 300εκατ.ευρώ. Σε φάση αναμονής και χωρίς ανάδοχο προς το παρόν το έργο.
12.Εμπορευματικό Κέντρο Γκόνου, Θεσσαλονίκη. Κόστος επένδυσης 50εκατ.ευρώ. Ο διαγωνισμός παραχώρησης αναμένεται στις 30 Νοεμβρίου. Θα είναι το δεύτερο Logistics Park στην χώρα. Οι πρώτες επενδύσεις αναμένονται το 2019.
13.Ίτανος Γαία, Σητεία. Κόστος επένδυσης 267εκατ.ευρώ. Πρόκειται για πολύ μεγάλη τουριστική επένδυσης στην περιοχή Κάβο Σίδερο που έχει ταλαιπωρηθεί εδώ και χρόνια.
14.Προμήθεια 25 Νέων Συρμών Τραμ. Κόστος 64,2εκατ.ευρώ. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ποιά σχήματα προχωρούν στη Β`φάση για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.
15.Επέκταση Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Κόστος 15,8εκατ.ευρώ. Ανάδοχος η ΤΟΜΗ, υπογραφές αναμένονται το 2018.
16.Αναβάθμιση Ε.Ο. Τρίκαλα-Άρτα: Πύλη-Παλαιομονάστηρο: Ανάδοχος η ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕ. Αναμένονται οι υπογραφές.
17.Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Βόλου-Νέας Ιωνίας. Κόστος 16,4εκατ.ευρώ. Ανάδοχος η ΕΝΙΠΕΑΣ. Αναμένονται οι υπογραφές.
18.Δίκτύο Αποχευτευτικών Αγωγών και Λυμάτων Πρέβεζας: Κόστος 33,1εκατ.ευρώ. Ανάδοχος η ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ. Αναμένονται οι υπογραφές.
19.Διευθέτηση Ρέματος Κόρμπι από Λ.Βάρης μέχρι την εκβολή του. Κόστος 20εκατ.ευρώ. Ανάδοχος η ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ. Αναμένονται οι υπογραφές.
20.Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης. Κόστος 20,8εκατ.ευρώ. Ο διαγωνισμός αναμένεται.
21.ΟΛΘ. Κόστος επενδύσεων 180εκατ.ευρώ. Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και οι υπογραφές αναμένονται εντός του 2018. Η εταιρεία που πλειοδότησε είναι η DIEP GmbH-Τerminal Link SAS-Βelterra Investments Ltd.
22.Αξιοποίηση Ελληνικού. Κόστος επενδύσεων 8δισ.ευρώ. Το αφήσαμε τελευταίο γιατί πρόκειται για πολυσύνθετο project που πρέπει να περάσει από πολλές εγκρίσεις. Με επιφύλαξη λέμε ότι τα έργα μπορεί να ξεκινήσουν το 2018.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου