Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2017

Ξεκινούν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για το Λαϊκό Φροντιστήριο στην Πρέβεζα


Η κατάσταση στην Παιδεία δεν εξαιρείται από τη γενικότερη ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης ενισχύεται με το 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε από όλα τα αστικά κόμματα στη Βουλή. Τα παιδιά μας και η ολόπλευρη μόρφωσή τους αποτελούν "δημοσιονομικό κόστος" που πρέπει να περικοπεί. Πρόκειται για πολιτική αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική. Απαξιώνει τη γνώση, τη μόρφωση, στραγγαλίζει κάθε διάθεση για μάθηση. Η απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν από την τσέπη της (όσες μπορούν) για να καλύψουν τα κενά στη γνώση των παιδιών τους.
Την προηγούμενη χρονιά, δεκάδες μαθητές στηρίχθηκαν και βοηθήθηκαν από το Λαϊκό Φροντιστήριο που λειτούργησε στην πόλη μας με τη στήριξη εργατικών σωματείων σαν έκφραση αλληλεγγύης. Πολλοί εκπαιδευτικοί, επίσης, συμμετείχαν για την πραγματοποίηση των μαθημάτων του Λαϊκού Φροντιστηρίου. Η λειτουργία του φιλοδοξούμε να αποτελεί πλέον "θεσμό" για την πόλη μας.
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ο Αγώνας ο μοναδικός δρόμος για να βαδίσουμε.
Σήμερα είναι αναγκαίο να οργανωθεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου με τη συμβολή όλων. Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς, να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτήν την πρωτοβουλία, με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών. 
 Συνεχίζουμε, διεκδικούμε και απαιτούμε:
1. Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν παιδεία με σύγχρονες υποδομές και οικονομική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό,
2.  Την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία, την κατάργηση της κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο Λαϊκό Φροντιστήριο στα τηλέφωνα: 6944752488,6947514665


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου