Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2017

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από το Νομό Πρέβεζας συνεχίζουν την γαστρονομική ξενάγηση στην Ήπειρο οι Ρώσοι Δημοσιογράφοι


Στα πλαίσια της συστηματικής προσπάθειας της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Ηπείρου και την ενίσχυση του τουριστικού ενδιαφέροντος σε μεγάλες αγορές όπως η Ρωσική φιλοξενούνται στην Ήπειρο οι συντελεστές της δημοφιλούς εκπομπής "Πλανέτα Βκούζοφ" ("Πλανήτης Γεύσεων") με τον δημοφιλή τηλεοπτικό παρουσιαστή Αντόν Ζάιτσεφ, στο ρωσικό τουριστικό κανάλι «Μόγια Πλανέτα..»


(Ο πλανήτης μου) Ο τηλεοπτικός σταθμός "Μόγια Πλανέτα" είναι ο κορυφαίος τουριστικός σταθμός της Ρωσίας με περισσότερους από 75 εκατομμύρια τηλεθεατές στη Ρωσική Ομοσπονδία και στις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, ενώ ξεπερνούν το 1.000.000 οι συνδρομητές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά την γαστρονομική τους ξενάγηση στο νομό Πρέβεζας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου την Πάργα και το Μουσείο Ελιάς, όπου δοκίμασαν ντόπιο ελαιόλαδο και ελιές και παρακολούθησαν μαγείρεμα στη γάστρα, παραδοσιακές συνταγές όπως αρνί, γεμιστές ντομάτες. τυροπιτάκια, κ.α. ενώ το απόγευμα παρακολούθησαν το μαγείρεμα του μουσακά. 

Την Πέμπτη στην Πρέβεζα κατέγραψαν το μοναδικό τρόπο ψαρέματος Νταλιάνι και στη συνέχεια συμμετείχαν στο μαγείρεμα του κέφαλου "πετάλι" και της διάσημης γαρίδας Αμβρακικού γάμπαρη. Αργότερα βιντεοσκόπησαν τη διαδικασία παρασκευής του αυγοτάραχου, ενώ το πρωί της Παρασκευής στην παραλία της Πρέβεζας έκαναν γευσιγνωσία του αυγοτάραχου, του τοπικού λαδιού και της ελιάς.

Συνεχίζουν την αποστολή τους στο νομό Άρτας και στο νομό Ιωαννίνων, έχοντας ξεκινήσει πρώτα από το νομό Θεσπρωτίας.

Κείμενο/ Φώτο, Κων/νος Ακρίβος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου