Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2017

Η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών Πρέβεζας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη


ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
18 Οκτωβρίου 2017
 Τρίτη 17 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας. Αφορμή η επίσκεψη του υφυπουργού παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη.
Τι κι αν από την αρχή της σχολικής χρονιάς βιώνουμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το μεθοδικό αδιάλειπτο ξήλωμα του δικαιώματος στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με κόψιμο ολιγομελών τμημάτων, με μαθητές που αναγκάστηκαν ακόμη και ν’ αλλάξουν σχολεία (βλ. παιδιά που μετακινήθηκαν από την πόλη της Πρέβεζας σε σχολεία της Φιλιππιάδας και της Άρτας), με στοίβαγμα των μαθητών σε πολυπληθή τμήματα, με εκπαιδευτικούς- λάστιχο σε δύο, τρία ή και περισσότερα σχολεία και τους διορισμούς στο μηδέν ... Τι κι αν γίνονται μαθητικές καταλήψεις∙ ξέσπασμα αγανάκτησης – καταγγελίας αυτής της κατάστασης. Τι και αν οι προτάσεις του Υπουργείου για το «Νέο Λύκειο» είναι τόσο παλιές που σε λίγο μεγάλο κομμάτι της μαθητικής νεολαίας δεν θα παίρνει ούτε απολυτήριο! Τι κι αν η «αντιπρόταση» της κυβέρνησης σε αυτό είναι η μαζική επέκταση του θεσμού της μαθητείας, ώστε να εξασφαλίζεται «φρέσκο», φτηνό εργατικό δυναμικό από πολύ μικρές ηλικίες και να εμπεδώνεται  βαθύτερα από τους μαθητές η ιδεολογία του εργαζόμενου- σκλάβου του 21ου αιώνα. Τι κι αν και στην εκπαίδευση γίνεται ότι σε όλη την κοινωνία: τα πάντα για να πραγματωθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, τα πάντα για το κεφάλαιο. Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρόλο νέου ιερατείου επιβάλλουν την πλήρη υπακοή στη θεότητα που ακούει στο όνομα «αγορά» και που για «προσφορές» απαιτεί το σύνολο των εργατικών, μορφωτικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Τι και αν…
Σε τίποτα δεν ιδρώνει το αφτί των μελών του Δ.Σ. από το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Πρέβεζας (ΣΥΡΙΖΑ). Εχθρικοί σε οποιαδήποτε πρότασή μας για κινητοποίηση με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού. Αλαζονική άρνηση σε σκέψη για κάλεσμα σε συγκέντρωση των συναδέλφων και έκθεσης των προβλημάτων του κλάδου. Μοναδικό τους μέλημα η επιτυχία της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον ίδιο τον Υφυπουργό! («Δημοκρατικοί» καθώς είναι οφείλουμε να παραδεχτούμε πως μας κάλεσαν στην εκδήλωση- στήριξης του κυβερνητικού εκπαιδευτικού έργου να δηλώσουμε εκεί με «κόσμιο» τρόπο τις όποιες διαφωνίες μας!).
Με νύχια και με δόντια «παλεύουν» να μη διαταραχθεί σε τίποτα το κυβερνητικό έργο, μην τυχόν και βγουν οι συνάδελφοι στο δρόμο κι άντε να τους μαζέψεις μετά! Μοιράζουν διαρκώς φύκια για μεταξωτές κορδέλες σπέρνοντας αυταπάτες, αποκοιμίζοντας συνειδήσεις, κατευνάζοντας τις όποιες αντιδράσεις. Στρογγυλεύουν την αντιεκπαιδευτική επίθεση παρουσιάζοντας την μαύρη νύχτα για ηλιόλουστη μέρα! Επισείοντας τον μπαμπούλα «μη μιλάτε γιατί θα έρθει ο Μητσοτάκης να σας απολύσει» εφαρμόζουν την ίδια και με μεγαλύτερη προοπτική και διάρκεια πολιτική όλων των μισητών κυβερνήσεων των προηγούμενων χρόνων!
Σε πλήρη σύμπνοια και η ΔΑΚΕ- δεν εμφανίστηκε καν στο συγκεκριμένο Δ.Σ. Αδυνατεί συχνά να ανταγωνιστεί τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ αφού οι τελευταίοι προωθούν και εφαρμόζουν με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο τις βασικές κατευθύνσεις της ΝΔ! Τους αρκούν τα άνευρα και ακίνδυνα (όπως τα οργανώνουν) καλέσματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους.
Η παρουσία όλων αυτών στο Δ.Σ, είναι πλέον κυρίως για να το καταδικάζουν στην αδράνεια και μετά να κλαίγονται στους συναδέλφους «τι να κάνουμε, δεν γίνεται τίποτα, δεν κουνιέται ο κλάδος» και άλλα «ωραία» και «δακρύβρεχτα». Άξιος ο μισθός τους!
Το Δ.Σ. όμως του συλλόγου μας δεν είναι «μαγαζάκι» κανενός για να παίζει μ’  αυτό! Ανήκει στους ίδιους τους εργαζομένους και υπακούει στις Γενικές Συνελεύσεις και γι’ αυτό του το περιεχόμενο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ως Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση.

Για να μη βγαίνουμε εμείς, τα παιδιά μας και οι μαθητές μας στην ανεργία, πρέπει να βγουν στη μόνιμη «ανεργία» κυβέρνηση- ΕΕ- και οι παρατρεχάμενοι τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες, γονείς, μαθητές να αναλάβουμε από τα κάτω πρωτοβουλίες καταδίκης και αποτυχίας της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής.
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των μαθητών να διοργανώσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή 10:30μ.μ. στο φόρο ενάντια στην επίσκεψη του υφυπουργού!

Όσο το αίτημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλα τα παιδιά μένει ανεκπλήρωτο και βάλλεται ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου