Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2017

ΗΠΕΙΡΟΣ: Τέλος εποχής Καχριμάνη δείχνει η δημοσκόπηση της Καπα Research


Σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα για τα τεκτενόμενα στην Περιφέρεια Ηπείρου δημιουργεί η έρευνα της Κάπα Research η οποία παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό itv.
Παρά το γεγονός οτι βρισκόμαστε ακόμα δύο χρόνια πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές τα μηνύματα των Ηπειρωτών προς τον Αλέκο Καχριμάνη δείχνουν οτι το αίτημα για αλλαγή προσώπων αποκτά απτά πολιτικά χαρακτηριστικά και γίνεται κεντρικό ζητούμενο.

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται σωρευτικά οι απαντήσεις στο ερώτημα «Ποια είναι η γνώμη σας για τον Περιφερειάρχη». Από τα ποσοστά προκύπτει πως από τους 7 Περιφερειάρχης μόνο ο Αλέκος Καχριμάνης έχει περισσότερες αρνητικές από θετικές γνώμες. Αν λάβουμε υπόψη ότι στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε το υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά για τη ΝΔ και ήταν ο μόνος που εκλέχθηκε από τον α’ γύρο με 50,83% είναι αντιληπτό πως η πραγματική φθορά είναι πολλαπλάσια αυτής που καταγράφεται στην έρευνα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ
ΘΕΤΙΚΗ/ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΤΙΚΗ
41,5%
61,5%
61,5%
44,5%
54%
50%
50%
ΑΡΝΗΤΙΚΗ/ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ
48%
29,5%
31%
40%
31%
39%
30%

Τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα από την παρουσίαση της δημοσκόπησης, τα οποία από μόνα τους μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά στην οριστική διαμόρφωση του προεκλογικού τοπίου:
  • Είναι σαφές οτι η δημοτικότητα Καχριμάνη οδηγείται σε δημοσκοπικά μη αναστρέψιμα ποσοστά, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη ο ίδιος να γυρίσει σελίδα μετά από τουλάχιστον δύο δεκαετίες ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Αναδεικνύεται το εσωκομματικό χάσμα που υπάρχει εντός της ΝΔ, και την τάση που διαμορφώνεται μέσα στην παράταξη με αίτημα το κόμμα να διεκδικήσει την Περιφέρεια με άλλο υποψήφιο. 
  • Εμπεδώνεται το δίπολο με τον εν δυνάμει υποψήφιο Σπύρο Ριζόπουλο, δικαιώνοντας τη στρατηγική αποδόμησης του Περιφερειάρχη την οποία έχει επιλέξει. Η επιτυχία του σκεπτικού κατάθεσης συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων του Ριζόπουλου σε συνδυασμό με την πολιτική κριτική απέναντι σε ελλείψεις που διακρίνει φαίνεται οτι αποδίδει. Άλλωστε ο ίδιος είναι πλήρως δικαιωμένος σε μια σειρά ζητημάτων που ο ίδιος ανέδειξε, με αποκορύφωμα το ζήτημα των Διοδίων στο Δροσοχώρι.

Για όσους έχουν μνήμη, το 2013 η ίδια εταιρεία με ίδια δημοσκόπηση την οποία κατέστησε αμφιλεγόμενη ο ΣΕΔΕΑ για το πόρισμά της, έβγαζε τον κ. Καχριμάνη τρίτο πιο δημοφιλή Περιφερειάρχη στη χώρα. Η ίδια εταιρεία σήμερα τον παρουσιάζει τελευταίο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου