Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2018

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει σενάριο τριπλών εκλογών -Σύντομα ο «νέος Καλλικράτης»


«Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε εντατικά για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου το οποίο ελπίζουμε να παρουσιάσουμε σύντομα», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας παράλληλα για το θέμα της απλής αναλογικής ότι «έχει πλέον ωριμάσει η ανάγκη να αλλάξουμε το σημερινό παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα, το οποίο άλλωστε αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία.

Η απλή αναλογική, με την αυθεντική αποτύπωση των πραγματικών λαϊκών συσχετισμών, ταιριάζει απόλυτα με τα χαρακτηριστικά της αυτοδιοίκησης ενθαρρύνοντας μια νέα κουλτούρα συνεργασίας, συναινέσεων και συνθέσεων. Ουσιαστικά με την απλή αναλογική τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια μετατρέπονται στα ουσιαστικά όργανα λήψης των αποφάσεων, μέσα από ανοιχτές διαφανείς διαδικασίες χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, αλλά στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων», συμπληρώνει ο υπουργός.
Ως προς το ζήτημα της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών από το Μάιο του 2019 το φθινόπωρο και σε ερώτηση για το εάν «υπάρχει το σενάριο των τριπλών εκλογών: αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και βουλευτικές;», ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι «η αποσυσχέτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές δεν συνδέεται με κανέναν άλλο σχεδιασμό πέρα από την ανάγκη να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άλλο είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών και άλλο των δημοτικών ή των περιφερειακών. Κατά συνέπεια δεν βοηθάει η δια νόμου ταύτιση της ημερομηνίας διεξαγωγής τους. Όσον αφορά το σενάριο των τριπλών εκλογών δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».



aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου