Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ερώτηση προς τους κ.Τσακαλώτο και Μπαίλη, για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Πρέβεζας, από τον Γιώργο Νίτσα


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: 
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ &
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Κ. ΜΠΑΙΛΗ.    

Σχεδόν 3 μήνες  έχουν  περάσει από την τεράστια καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στον δήμο μας  και στο επίκεντρο βρίσκονται ακόμα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αλλά και τα αναγκαία έργα που είναι απαραίτητο να γίνουν.

Ύστερα από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στον δήμο της Πρέβεζας και ιδιαίτερα στους δημότες του Λούρου παρατηρείτε μια αδράνεια όλων όσων έχουν την ευθύνη της  συμπαράστασης και αποκατάσταση της ομαλότητας στην ζωή των δημοτών μας και ιδιαίτερα  στους πληγέντες.         
       
Μετά την καταστροφή, στήνεται το ίδιο σκηνικό της καταγραφής των ζημιών και των συνηθισμένων εξαγγελιών –περισσότερο προεκλογικών και επικοινωνιακών.    
                                                                
Οι ζημιές που καταγράφηκαν σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές ήταν σοβαρές και εκτεταμένες.

Οι κάτοικοι του Λούρου που επλήγησαν από τις πλημμύρες χρειάζονταν άμεση και ουσιαστική βοήθεια εκ μέρους του Δήμου και της  Πολιτείας με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς γραφειοκρατία. 

Ταυτόχρονα, με το άρθρο 75 παρ. 2 του νόμου 4509/2017 τροποποιήθηκε η με αριθμό ΔΑΕΦΚΚΕ/οικ. 1720/Α32/28.11.2017 (Β’ 4155) κοινή υπουργική απόφαση και προβλέφθηκε η χορήγηση επιδόματος, ως εφάπαξ ενίσχυση, προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πλημμύρες στην Πρέβεζα ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ανά κατοικία και οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ ανά επιχείρηση.

Ωστόσο, έως και σήμερα, αν και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο ζήτημα της καταβολής των επιδομάτων στους πληγέντες από τις καταστροφές, που μέσα σε λίγες ώρες απώλεσαν την περιουσία τους και ανετράπη άρδην η ζωή τους.

Στις 15/12/2017 το δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση για την καταβολή 48000 ευρώ ως άμεση οικονομική βοήθεια.

Κύριε Υπουργέ, κ. Δήμαρχε  σε μία εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, τα επιδόματα αυτά έχουν τεράστια σημασία για τους δικαιούχους και για το λόγο αυτό θα έπρεπε άμεσα να προωθηθεί η καταβολή τους, όπως ακριβώς συνέβη και στην αντίστοιχη περίπτωση της Δυτικής Αττικής.

Στην Πρέβεζα ΓΙΑΤΙ ακόμη ???

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός και ο κ. Δήμαρχος :

Γιατί κ. Υπουργέ δεν έχουν καταβληθεί έως και σήμερα οι εφάπαξ ενισχύσεις ύψους 5.000 και 8.000 ευρώ αντίστοιχα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Πρέβεζα ;

Γιατί κ. Δήμαρχε δεν έχουν δοθεί ακόμη τα χρήματα που ψηφίσαμε να δοθούν στο δημοτικό συμβούλιο ως άμεση βοήθεια στις 13/12/2017;

Ποιό είναι  το χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των δικαιούχων;

Για την δημοτική κίνηση < ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ>
Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΝΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου