Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ : Συντονιστής N.E. Σύριζα, Δ. Παπαδήμος "Όλα όσα έχουν γίνει, δεν έγιναν τέλεια, τα υπόλοιπα δεν τα ξεχάσαμε" ΗΧΗΤΙΚΟ


Στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης κάθε Δευτέρα στις 11 π.μ. από το ραδιόφωνο του Prisma 91,6 ήταν καλεσμένος ο Συντονιστής της Ν.Ε. Σύριζα Πρέβεζας, κ.Δημήτρης Παπαδήμος. 

Χειμαρρώδης, ειλικρινέστατος, σαφέστατος, ξεκάθαρος και συνάμα αποκαλυπτικός ήταν ο Συντονιστής Ν.Ε. Σύριζα Πρέβεζας, κ.Παπαδήμος. 

Συγκεκριμένα, τη συνέντευξη στο μεγαλύτερος μέρος της, απασχόλησε το θέμα της αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, ο κ.Παπαδήμος στα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά αν ο Σύριζα Πρέβεζας έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου εν όψει των αυτοδιοικητικών του Μαίου 2019 και αν αυτό το πρόσωπο θα προκύψει μέσα από την ανάλογη διαδικασία εκλογής υποψηφίου όπως το 2014, ο κ.Παπαδήμος, μεταξύ άλλων, ανέφερε "Πως ο τοπικός Σύριζα - για την ώρα  - δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου, θα πρέπει να συγκροτηθούν ψηφοδέλτια με βάση προγραμματικές συμφωνίες, με βάση δημοκρατικές διαδικασίες για να μπορέσουν να είναι και ψηφοδέλτια νίκης στις επόμενες εκλογές. Θέλουμε τα λάθη στις προηγούμενες εκλογές του 2014, να μην ξαναγίνουν. Το 2014 εκλέχτηκε ο κ.Βασιλείου με τον οποίον "πέσαμε έξω", το ξέρουμε και κάναμε την αυτοκριτική μας, ήταν από τις πιο ατυχείς στιγμές της παράταξης μας". 

Σε ερώτηση που τέθηκε αν ο "Κλεισθένης" πρόκειται να βοηθήσει επί της ουσίας, ο Συντονιστής της Ν.Ε. του Σύριζα, ανέφερε "Το "σύστημα" αυτό - του Κλεισθένη" θα είναι καλύτερο... Μέχρι τώρα υπήρχε πλήρης αδιαφάνεια, έλλειψη ελέγχου,  απουσία λαικής συμμετοχής, πράγμα που μετέτρεψε τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε οργανισμούς τοπικών αρχόντων. Είναι μια προσπάθεια για να βελτιωθεί η κατάσταση, είναι ένας τρόπος και οι συναλλαγές να γίνονται με διαφάνεια, να υπάρχει έλεγχος". 

Στην συνέχεια, ο κ.Παπαδήμος ρωτήθηκε αν ο Τοπικός Σύριζα βρίσκεται σε επαφή με τους πολίτες, ο ίδιος τόνισε πως "Και εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από την παραγωγή πολιτικής στο χώρο, είναι γεγονός πως όλο το βάρος έχει πέσει στην Κυβέρνηση, υπάρχει ένα πάγωμα και μια σχετική αδρανοποίηση. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένα μέτρα και ενέργειες. 

Τέλος, ο κ. Παπαδήμος ερωτηθείς αν είναι ευχαριστημένος από την Κυβέρνηση του Σύριζα, δήλωσε, ευχαριστημένος και όπως ανέφερε, "χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα όσα έχουν γίνει, έγιναν τέλεια, το πλαίσιο το οποίο είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ήταν τόσο ασφυκτικό που δεν ήταν δυνατόν να τα κάνουμε, αλλά δεν τα ξεχάσαμε". 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο ηχητικό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου