Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους – 57 Φώτο


Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους που το 1854, θεράπευσε τον Πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη, μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα.



Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωινό της Τετάρτης, ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου παρουσία Στρατιωτικών, Πολιτικών αρχών και πλήθος πιστών έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στην παραλία αλλά και στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 





Της Θείας Λειτουργίας προεξείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Δαμασκηνός, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Πειραιώς Σεραφείμ και Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος




Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, συνοδεία της φιλαρμονικής Ορφέας και της μπάντας του στρατού έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου στην παραλία και στο ιστορικό κέντρο.























Ενώ ο Δήμος Πρέβεζας παράθεσε καφέ στο κτήριο της πρώην λαικής αγοράς, 
























#Στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο προστάτη και Πολιούχο της πόλης. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την μουσική εκδήλωση που θα γίνει προς τιμή του πολιούχου στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως με τη συμμετοχή της Chorus Nicopolitanus, του μουσικού σχολείου Πρέβεζας, της χορωδίας Αρμονία, και των Ηχοχρωμάτων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου