Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2016

Έρχεται η δημοπράτηση της διπλής οδικής σύνδεσης Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό

Η τοποθέτηση προς υλοποίηση νέων έργων με χρηματοδότηση από το Νέο ΕΣΠΑ, αρχίζει και γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Μετά την αποκάλυψη για την εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού, ύψους τουλάχιστον 165εκ.ευρώ, ακόμα ένα οδικό έργο για την Αιτωλοακαρνανία παίρνει μπρος.
Πρόκειται για τη διπλή οδική σύνδεση της Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό συνολικού μήκους 21χλμ. Η πρώτη σύνδεση αφορά το τμήμα Βόνιτσα-Λευκάδα και θα έχει μήκος 16χλμ και η δεύτερη αφορά το τμήμα Άγιος Νικόλαος-Λευκάδα και θα έχει μήκος 5χλμ. Στην εργολαβία πρόκειται να συμπεριληφθεί και το έργο αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης (Άρτα-Πρέβεζα-Λευκάδα).
Το κόστος του έργου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ypodomes.com εκτιμάται σε 45εκ.ευρώ και η δημοπράτηση τοποθετείται μέσα στις αρχές του καλοκαιριού του 2017. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των έργων έχει προς το παρόν υπολογιστεί σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υποδομών σε 24 μήνες.
Υπολογιστικά, εφόσον τα έργα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018, θα ολοκληρωθούν πριν την τουριστική σεζόν του 2020. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών που έχει ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες ενώ η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.
Τα χαρακτηριστικά του δρόμου θα είναι με πλάτος 11 μέτρα και θα διαθέτει μία λωρίδα +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας. Με την ολοκλήρωση του η Λευκάδα θα μπορεί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες να υποδέχεται την αυξημένη κίνηση με ένα κατά πολύ βελτιωμένο οδικό σύμπλεγμα. Σήμερα η πρόσβαση προς το νησί είναι κυριολεκτικά προβληματική καθώς ο δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός και φθαρμένος, ενώ χόρτα και θάμνοι μεγαλώνοντας καταλαμβάνουν ζωτικό τμήμα του δρόμου κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την οδήγηση.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου