Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Ο ποιητής Γιώργος Βέης στην Πρέβεζα


Την Τρίτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης ο Σύλλογος Περί βιβλίου έχει τη χαρά να φιλοξενεί στην εκδήλωσή του τον ποιητή Γιώργο Βέη.


Θα συνομιλήσουμε μαζί του για το ταξίδι της ποίησης. Ο Γιώργος Βέης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 από Αιγαιονησιώτες. Πρέσβης. Είκοσι δύο βιβλία. Δύο Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, 2000 και 2010. Δύο βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών, «Λάμπρου Πορφύρα» το 2008 και «Πέτρου Χάρη» το 2014, για το σύνολο του ποιητικού του έργου. Το 2012 τού απονεμήθηκε ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Φοίνικος για τις υπηρεσίες του στον διπλωματικό κλάδο. Τον Ιούλιο του 2015 τοποθετήθηκε μόνιμος αντιπρόσωπος στην UNESCO: η δέκατη αποστολή του στο εξωτερικό. Το 2016 κυκλοφόρησε η ποιητική του συλλογή «Για ένα πιάτο χόρτα». Εκδίδεται αυτές τις ημέρες το ταξιδιωτικό του βιβλίο "Ινδικοπλεύστης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘