Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας, Εν όψει τουριστικής περιόδου


Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με την αδιαφορία και εγκατάλειψη της περιοχής από πλευράς των Αρχών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Νοσοκομείο Πρέβεζας, τα Κέντρα Υγείας Καναλακίου και Πάργας, τον δρόμο στην παραλία Μονολιθίου, το κάστρο στον Παντοκράτορα, τον Προμαχώνα (Πευκάκια) και την ανάγκη πρόσθετων χώρων στάθμευσης.

Η τουριστική περίοδος προβλέπεται να ξεκινήσει το Πάσχα (Απρίλιος) με την άφιξη και των πρώτων πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις (εκτός απροόπτου), οι συνολικές αφίξεις στην Ελλάδα για το 2017 αναμένεται να κινηθούν περί τα 28 εκατ. (προβλέψεις ΣΕΤΕ). Η περιοχή της Πάργας βρίσκεται σε σταθερή πορεία ανόδου και στοίχημα πλέον αποτελεί η καθιέρωση της Πρέβεζας.

Βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου και τα παράπονα είναι πολλά, πρωτίστως από τους κατοίκους που βλέπουν τις περιοχές τους να υποβαθμίζονται και ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος να  «καταρρέουν». Οι επαγγελματίες του τουρισμού, από την πλευρά τους, εκφράζουν την ανησυχία τους για την πιθανότητα να μην αξιοποιηθεί στον βαθμό που θα μπορούσε η φετινή τουριστική περίοδος.

Δε μπορούμε να προσδοκούμε σε ανάπτυξη του τουρισμού χωρίς προσεγμένο τουριστικό προϊόν. Και το προϊόν αυτό είναι:
το Μονολίθι, η μεγαλύτερη παραλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μήκος 25 χλμ.)
οι αρχαιολογικοί χώροι της Νικόπολης, του Νεκρομαντείου, της Κασσώπης
ο Αμβρακικός κόλπος
τα κάστρα (Πάργα, Παντοκράτορας, Προμαχώνας κ.α.)
ο Καρυωτάκης, ο Μόραλης κ.α.
η τοπική κουζίνα
τα πλακόστρωτα στενά
και ΠΟΛΛΑ άλλα.

Όλα αυτά όμως χωρίς φροντίδα, συντήρηση, καθαρισμό, προσωπικό και εν τέλει ΟΡΑΜΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ δεν προσφέρουν τίποτα στις τοπικές κοινωνίες.

Ελπίζουμε στην άμεση κινητοποίηση των Αρχών σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο εν όψει της τουριστικής περιόδου ώστε η εικόνα της περιοχής μας να είναι η καλύτερη δυνατή.

Θεμιτές και αναγκαίες εν μέρει οι συναντήσεις, τα ταξίδια, οι φωτογραφήσεις αλλά πρωτεύει η δουλειά (ή τουλάχιστον θα έπρεπε).

Άννα-Μαρία Ανατολιωτάκη
Τομεάρχης Τουρισμού ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου