Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανακοίνωση Δημάρχου κ.Μπαίλη για την δικαίωση της δημοτικής αρχής από τις αποφάσεις της επιτροπής του άρθρου 152


Η σημερινή Δημοτική Αρχή  από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει  με την ηπιότητα που την διακρίνει, την απόλυτη πίστη της στη νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ολο αυτό το διάστημα υποχρεωθήκαμε να ανεχθούμε τις κραυγές όσων απευθύνονταν στα τοπικά ΜΜΕ κατά της Δημοτικής Αρχής για δήθεν αθέμιτες συμμαχίες και καταστρατήγηση των  εκλογικών διαδικασιών.

Υποχρεωθήκαμε να μένουν ακέφαλα τα  Νομικά Πρόσωπα του Δήμου - λόγω της εσφαλμένης αντίληψης της  ελάσσονος αντιπολίτευσης – με συνέπεια να μη μπορούν να συγκροτηθούν και να συνεδριάσουν   με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την σωστή  λειτουργία τους.

Πέραν της  ελάσσονος αντιπολίτευσης , για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την απογοήτευσή μας και προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που παραπλανημένη προέβη  αδόκιμα σε έλεγχο σκοπιμότητας, αντί του  ελέγχου νομιμότητας , των  αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η νομική διαφωνία μας οδηγήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Νομικών του άρθρου 152 αποκαθιστώντας  την Νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέλουμε ιδιαίτερα να τονίσουμε ότι ο φυσικός χώρος της όποιας πολιτικής αντιπαράθεσης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο  και τα   θεσμοθετημένα Οργανα του Δήμου.

Τέλος θα ήταν παράλειψη  να μην  ευχαριστήσουμε τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας,  για την επιτυχή προσπάθεια να αναδείξει τη Νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου . 

                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘