Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έκτακτη είδηση. Απόλυτος κυρίαρχος ο κύριος Μπαιλης


Πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση μας πριν από λίγα λεπτά χωρίς ακόμη να έχουν διασταυρωθεί πλήρως δείχνουν μεγάλη και απρόσμενη ανατροπή στην αντιδικία μεταξύ Δημοτικής αρχής και ελάσσονος αντιπολίτευσης. 


Ειδικότερα περιήλθε σε γνώση μας ότι ο Δήμος κέρδισε πανηγυρικά την δικαστικη διένεξη στην ουσία της, αφού η επιτροπή έκρινε ότι νομιμως τηρήθηκε η σχετική διαδικασία στην ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου όσον αφορά το διορισμό των διοικήσεων των διοικητικών συμβουλίων ΔΕΥΑΠ και δημοτικού λιμενικού ταμείου, και αδίκως ακυρώθηκαν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου από την αποκεντρωμένη διοίκηση. 

Επίσης έχουμε την πληροφορία ότι η μία από τις δύο αποφάσεις του Δήμου ακυρώθηκε μεν πλην όμως για καθαρά τυπικό λόγο, άσχετο με τις ουσιαστικές αιτιάσεις του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κυρίου Μιλτιάδη Κλάπα. 

Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση αυτή μπορεί να διορθωθεί και να συμμετάσχουν στη νέα διοίκηση του οργάνου οι υποψήφιοι που έχει επιλέξει ο κύριος Παππάς σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή. Δηλαδή στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα και την απόφαση αυτή επίσης την κερδίσει ο Δήμος. 

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές μιλάμε για κατά κράτος νίκη της δημοτικής αρχής απέναντι τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στην αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία κατηγορήθηκε από τη δημοτική αρχή ότι ενεργεί καθαρά πολιτικά και αντιπολιτευτικά στη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Αν είναι έτσι ο κύριος Μπαιλης έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει αφού απ'την αρχή είχαμε πει ότι όποιος κερδίζει τα παίρνει όλα. Ο κύριος Μπαιλης λοιπόν κέρδισε!!! 

Και η ήττα αυτή θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμη τόσο από την αντιπολίτευση όσο για την αποκεντρωμένη διοίκηση. 

Εμείς νομικοι δεν είμαστε και δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και της επιτροπής του άρθρου 152 ακόμα και όταν τις θεωρούμε παράλογες. Σίγουρα οι δικαστές ξέρουν καλύτερα από μας. Και σίγουρα η υπόθεση αυτή κερδίθηκε στο νομικό μέρος. 

Αν δεν γνωρίζαμε ότι η πλευρά της αντιπολίτευσης είχε προσλάβει ότι καλύτερο υπάρχει από πλευράς δικηγόρου στα Γιάννενα (κ Τζούμας) θα υποθέταμε οτι την υπόθεση δεν την είχε χάσει η παράταξη του κ. Κλάπα, αλλά ότι την είχε κερδίσει η νομική υπηρεσία (Απόστολος Τάσσης) του Δήμου Πρέβεζας. 

Επειδή όμως γνωρίζουμε τα παραπάνω αρχίζουμε για πρώτη φορά να κλονιζόμαστε, μηπως τελικά ίσως και να είχε δίκιο ο κύριος Μπαιλης όταν ισχυριζόταν ότι έχει ενεργήσει σύννομα.

Άμεσα αύριο το πρωί μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες και αφού τις διασταυρώσουμε θα έχουμε πλήρες ρεπορτάζ. 

Είναι αυτονόητο ότι θα ζητήσουμε να τοποθετηθούν όλοι οι αρμόδιοι και να μας εξηγήσουν γιατί τελικά κέρδισε ο κύριος Μπαιλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου