Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τις δικές του φωτιές άναψε ο Παντοκράτορας !


Τις δικές του φωτιές άναψε ο Παντοκράτορας το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του συνοικισμού με μια μεγάλη γιορτή όπου περιελάμβανε χορό και φυσικά το άναμμα των φωτιών, όπου καίγονται τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην πλατεία στον Παντοκράτορα  αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα, που συνδέεται με την γιορτή του Αϊ – Γιάννη του Ριγανά.


Τα μικρά παιδιά διαγωνίστηκαν σε παραδοσιακά παιχνίδια ενώ στην συνέχεια στη μεγάλη φωτιά κάηκαν τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια.


Ο τοπικός σύλλογος υποδέχτηκε τους επισκέπτες κερνώντας τους τοπικά εδέσματα ενώ χορευτικά παρουσίασαν πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘