Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας: Capital Controls...Η επιτυχία της Κυβέρνησης…συνεχίζεται... Βίντεο


Σήμερα , συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκλεισε  τις  τράπεζες  και  επέβαλε  κεφαλαιακούς  περιορισμούς (Capital controls) .

Ενώ στην  αρχή  ισχυριζόταν  ότι  η  άρση  τους  ήταν  θέμα ημερών  και  ενώ ακούγαμε  από πέρσι  ότι  σταδιακά  θα  αρθούν  και  θα επιστρέψουμε  στην κανονικότητα, αυτά «ζουν και  βασιλεύουν ». Οι επιλογές της Κυβέρνησης  με τις άσκοπες  καθυστερήσεις, τη λήψη συνεχώς  νέων αχρείαστων  μέτρων  που στραγγαλίζουν  ακόμη  περισσότερο την οικονομία και στερούν πολύτιμη ρευστότητα από τα νοικοκυριά, μας φέρνουν σήμερα σχεδόν στο ίδιο σημείο δύο χρόνια μετά! 


Σε αυτό το χρονικό διάστημα η καθημερινότητα των Ελλήνων έχει αλλάξει δραματικά, καθώς αναγκάστηκαν να συμφιλιωθούν με μία νέα πραγματικότητα, αδιανόητη έως τότε, τη δέσμευση των καταθέσεών τους και την επιβολή ανώτατου ορίου στις αναλήψεις. 

Η επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ρευστότητα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Παράλληλα, με την καθημερινή κυβερνητική προπαγάνδα ενισχύθηκε η ψευδαίσθηση ότι «προσαρμοστήκαμε στην καθημερινότητα με τα capital controls και δεν πάθαμε και τίποτα ». 

Δυστυχώς, το κόστος που προκάλεσε αυτή η απόφαση στους Έλληνες και στην εθνική οικονομία ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Κόστος το οποίο γνώριζε ο κ. Τσίπρας όπως προκύπτει από σχετικές δηλώσεις του τον Οκτώβριο του 2011, όταν κατέκρινε αυτό το ενδεχόμενο κατόπιν πρωτοβουλίας της τότε Κυβέρνησης Παπανδρέου. Tα χρήματα που είχαν επενδύσει στις τράπεζες Ελληνικό Δημόσιο και μικρομέτοχοι εξανεμίστηκαν, ενώ η οικονομία επέστρεψε σε ύφεση το 2015, όπου και παρέμεινε το 2016.ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ                                                                                                         ΝΟΔΕ  ΝΔ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘