Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μεγαλειώδης έναρξη του 35ου Διεθνές Χορωδιακού Φεστιβάλ !


Χρώμα, και μελωδίες από όλο τον κόσμο στην πόλη της Πρέβεζας για τέσσερις μέρες

Το 35ο Διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας -ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός για την πόλη μας – ξεκίνησε σήμερα με την τελετή έναρξης και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη συμμετοχή 1200 χορωδών, από όλο τον κόσμο. 
Παράλληλα θα διεξαχθεί και ο 23ος Διεθνής Διαγωνισμός Θρησκευτικής Μουσικής. 33 χορωδίες από όλο τον κόσμο θα πλημμυρίσουν με χρώμα, μουσική και μελωδίες την πόλη μας για 4 ολόκληρες ημέρες, ενώ φέτος το Φεστιβάλ θα «ταξιδέψει» σε Άρτα και Πάργα. 
Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο "Γιάννης Ρίτσος" με την υποδοχή των χορωδιών. 
Νωρίτερα προηγήθηκε η παρέλαση των χορωδιών από την παραλία της πόλης προς το Κηποθέατρο. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνει ο διαγωνισμός θρησκευτικής μουσικής και χορωδιακές εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης( και το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την τελετή λήξης στο Ωδείο της Νικόπολης. 
Ήδη στην πόλη μας έχουν φτάσει οι Χορωδίες, των οποίων ο αριθμός σύμφωνα με τον Πρόεδρο της χορωδίας «Αρμονία» κ. Απόστολο Αντωνίου αποτελεί ρεκόρ για φέτος. Ο κ. Αντωνίου μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία είπε πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες το Φεστιβάλ συνεχίζεται με επιτυχία και υπογράμμισε πως σημαντική είναι η βοήθεια που έλαβαν από τους επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της χορωδίας για το Φεστιβάλ, ευχαρίστησε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αναφέρθηκε στα οφέλη του Φεστιβάλ για την πόλη σημειώνοντας πως θα ενισχυθεί σημαντικά η τοπική αγορά. 
Η Διοίκηση της χορωδίας «Αρμονία» ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εθελοντές, ο αριθμός των οποίων είναι αυξημένος φέτος , λόγω και της μεγάλης συμμετοχής των χορωδιών, ενώ όπως τονίστηκε το δίκτυο των εθελοντών έχει διευρυνθεί αφού δεν συμμετέχουν μόνο μέλη των τμημάτων της χορωδίας. Το διοικητικό συμβούλιο καλεί τους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ και με το χειροκρότημα του τα μέλη των χορωδιών , οι οποίες εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Την σημερινή εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως κΠρεβέζης π.Ιωαννίκιος, ο Βουλευτής του Σύριζα Ν.Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ο Δήμαρχος κ.Μπαίλης κ η υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού κ.Αγγέλη. Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος κ.Αθηνά Παππά. 
Φώτο από την τελετή έναρξης















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου