Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Τριάντα σωματεία άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΣ, και κατά των αιτούντων, διότι πιστεύουν ακράδαντα πως η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί μέχρι και σήμερα είναι απόλυτα σύννομη και με τις κείμενες διατάξεις και ειδικότερα με το καταστατικό της ΕΠΣ"


Συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή 7/10 το πρωί στο μονομελές πρωτοδικείο Πρέβεζας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής μελών - σωματείων της ΕΠΣ με την οποία ζητείται η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου με την οποία προκηρύχτηκαν οι εκλογές και έγινε η ανάδειξη των υποψηφίων.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το πρωί της Δευτέρας 10/7, ημέρα που έχει αποφασιστεί να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΣ Πρέβεζας - Λευκάδας. Έτσι, στα δικαστήρια βρέθηκαν τόσο οι αιτούντες όσο και η πλευρά του κ.Κάρτσακλα, συνοδευόμενοι από μέλη των παρατάξεων τους και από τους συνηγόρους τους, κύριους Απόστολο Τάσση και Βασίλειο Γιάπρο αντίστοιχα. 






Σε δηλώσεις των συνηγόρων στο PrevezaBest, ανέφεραν τα εξής:

Τάσσης: Συζητήθηκε σήμερα η αίτηση στο μονομελές πρωτοδικείο, είχαμε την πολυτέλεια να έχουμε μια αρμόδια αρχή, αμερόληπτη, δίκαιη  με αρμοδιότητα να μπορεί να εξετάσει την ουσία των θεμάτων, θέσαμε όλα τα νομικά ερωτήματα, μας έμεινε  το παράπονο , το ουσιαστικού ερωτήματος ποιος θα ελέγξει  τα ποινικά μητρώα και σε αυτό δεν μπόρεσε να δοθεί απάντηση. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα κάνουμε, ότι λέει ο νόμος. Εμείς, δεν προδικάσαμε κανένα αποτέλεσμα, γνωρίζουμε ότι στα χρονικά περιθώρια τα οποία μας δόθηκε ήταν ελάχιστες οι δυνατότητες που είχαμε να αμυνθούμε , αλλά τη δυνατότητα της Ελληνικής Πολιτείας να μπορεί να λύσει τα του οίκου της και να μπορεί να αποφανθεί μόνη της είναι αναφαίρετο δικαίωμα και ούτε καμία ΕΠΟ  μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα αυτό, ούτε οποιοσδήποτε νομίζει ότι είναι μαγαζί του η ΕΠΣ.

Γιάπρος: Συζητήθηκε σήμερα στο μονομελές πρωτοδικείο Πρέβεζας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής μελών - σωματείων της ΕΠΣ με την οποία ζητείται η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου με την οποία προκηρύχτηκαν οι εκλογές και έγινε η ανάδειξη των υποψηφίων. Κατά τη διαδικασία εκπροσώπησα τριάντα ποδοσφαιρικά σωματεία μέλη της ΕΠΣ Πρέβεζας - Λευκάδας τα οποία άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΣ, και κατά των αιτούντων, διότι τα σωματεία πιστεύουν ακράδαντα πως η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί μέχρι και σήμερα είναι απόλυτα σύννομη και με τις κείμενες διατάξεις και ειδικότερα με το καταστατικό της ΕΠΣ. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε το αυτονόητο, ότι δεν είναι δυνατόν να είμαστε μέλη ενός σωματείου μιας ένωσης σωματείων, όπως είναι εν προκειμένω η ΕΠΣ η οποία έχει καταστατικό, δηλαδή έχει νόμο που διέπεται από κάποιες λειτουργίες και ξαφνικά ένα ωραία πρωί να ξυπνάμε και να λέμε ότι αυτό το καταστατικό...δεν μας αρέσει είναι παράνομο είναι αντιδημοκρατικό και θέλουμε να το αλλάξουμε και μάλιστα να ζητάμε να αλλάξουμε το καταστατικό πράγμα που επί της ουσίας επιχειρήθηκε σήμερα  να αλλάξει το καταστατικό προπαραμονή των εκλογών...Πεποίθηση μου είναι ότι η προσπάθεια που γίνεται από τους αιτούντες είναι να μην γίνουν οι εκλογές την Δευτέρα 10/7 και να μείνει δυστυχώς με ότι αυτό συνεπάγεται, ακέφαλη χωρίς διοίκηση, χωρίς καταστατικά όργανα εκπροσώπησης η ΕΠΣ Πρέβεζας - Λευκάδας. Αυτό θα είναι τραγικό αν συμβεί , διότι πρόκειται για μια μεγάλη ένωση, ζωντανή δημιουργική και θα είναι πραγματικά κρίμα κάποιοι δια αυτής της μεθόδου να προσφύγουν στον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Πάντοτε η προσωρινή διοίκηση δεν εκφράζει τα μέλη, δεν προέρχεται από δημοκρατική διαδικασία, είναι μια διοίκηση που διορίζει το δικαστήριο. Αν πιστεύομε στη δημοκρατία, αν πιστεύουμε στα μέλη της ένωσης  αν πιστεύουμε στα ποδοσφαιρικά σωματεία θα πρέπει να τηρήσουμε αυτό που λέει το καταστατικό, τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Η απόφασης της προσωρινής διαταγής θα εκδοθεί την Δευτέρα 10/7 το πρωί όπως μας ενημέρωσε η κυρία Πρόεδρος. 

Σε ερώτηση μας αν θα γίνουν οι εκλογές το απόγευμα της Δευτέρας, όπως έχει αποφασιστεί, ο κ.Γιάπρος δήλωσε..αυτό θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα της προσωρινής διαταγής η οποία μπορεί να είναι θετική για τους αιτούντες μπορεί να είναι απορριπτική αλλά επειδή πρόκειται για διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να λάβει και το οποιοδήποτε πρόσφορο ασφαλιστικό μέτρο που αυτό θα κρίνει..δηλαδή και κάτι άλλο ενδεχομένως, εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό για το σχετικό αίτημα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου