Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή από τον κ.Στέργιο Γιαννάκη "Σχετικά με τη λειτουργία ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου"


Προς
Τον Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέα Ξανθό

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τη λειτουργία ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου»

Με επανειλημμένες ενέργειες, Ερωτήσεις και Αναφορές μου, έχω επισημάνει το πρόβλημα που υπάρχει στα Κέντρα Υγείας Καναλακίου και Πάργας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα έχουν μείνει ανεκπλήρωτες οι υποσχέσεις των κυβερνητικών παραγόντων για τη λειτουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο.

Οι κάτοικοι της περιοχής μετά την πρώτη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας τους, βλέποντας τη μη λειτουργία σε 24ωρη βάση των Κέντρων Υγείας και τη μη λειτουργία μέχρι στιγμής του Σταθμού ΕΚΑΒ, ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.

Πέρα από την ανασφάλεια που αισθάνονται οι κάτοικοι, θρηνούμε και τα πρώτα θύματα στην περιοχή.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση θύματος τροχαίου που κείτονταν στην άσφαλτο για μία ώρα μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο και σήμερα είναι κλινικά νεκρός.

Ο Δήμος Φαναρίου έχει ήδη παραχωρήσει κατάλληλο κτίριο στον Μεσοπόταμο για τη στέγαση του ΕΚΑΒ και έχει δεσμευτεί να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας του.

Επειδή η κυβερνητική ολιγωρία έχει ήδη αρχίσει να στοιχίζει ανθρώπινες ζωές και επειδή η εν λόγω περιοχή αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, φιλοξενώντας χιλιάδες τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται άμεσα να δώσει εντολή για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο;
2.   Προτίθεται να εξασφαλίσει την πλήρη λειτουργία σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα στα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου;

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου