Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΠΡΕΒΕΖΑ" προς τον Δήμαρχο κ.Μπαίλη για το κοιμητήριο


Κύριε Δήμαρχε,


Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σας απασχολήσουμε για την απαράδεκτη κατάσταση  που επικρατεί στο χώρο του κοιμητηρίου της πόλης  μας.

Μετά τον προσωρινό καθαρισμό των διαδρόμων του κοιμητηρίου και το βάψιμο του εξωτερικού τοίχου ,κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, το τελευταίο διάστημα το κοιμητήριο έχει αφεθεί στην τύχη του και η εικόνα που παρουσιάζει  είναι απαράδεκτη , αν όχι τραγική, για μια πολιτισμένη πόλη αφού η πυκνή βλάστηση και τα χόρτα  στους διαδρόμους έχουν πνίξει τα πάντα (κυρίως στο τμήμα του παλαιού Νεκροταφείου) καθιστώντας την πρόσβαση των συμπολιτών μας στους τάφους των δικών τους ανθρώπων δύσκολη αν όχι αδύνατη.
Τα παράπονα των συμπολιτών  μας τόσο προς το Σύλλογο όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (πρόσφατα δημοσιεύτηκαν και σχετικές φωτογραφίες)δείχνουν και το μέγεθος του προβλήματος της πλήρους εγκατάλειψης του χώρου του κοιμητηρίου.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι θα πρέπει άμεσα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σας να δώσετε  τις σχετικές εντολές στους υπεύθυνους καθαριότητας του Δήμου , ώστε το συντομότερο δυνατό να προβούν στον καθαρισμό και ευπρεπισμό του χώρου του κοιμητηρίου (πράγμα το οποίο πιστεύουμε ότι θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ) ώστε πάντοτε ο χώρος αυτός να παρουσιάζει την εικόνα μιας πόλης πολιτισμένης που σέβεται και τιμά τους πολίτες της, αλλά κυρίως που σέβεται και τιμά τους νεκρούς της.


Για το Δ.Σ.                        

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          Κωνσταντίνος  Λογοθέτης                                           Άννα  –Μαρία Σαρδελή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του PrevezaBest στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα‘