Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Εντυπωσίασε ο Wim Mertens με την συναυλία του στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης


Μουσικό ταξίδι στον χρόνο, τον χώρο, την ιστορία.

Ένα μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός φιλοξένησε το βράδυ του Σαββάτου το Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης.

Ο λόγος για την συναυλία του διεθνούς καταξιωμένου Βέλγου συνθέτη και πιανίστα Wim Mertens και των συνεργατών του όπου παρουσιάστηκε το έργο 
«Dust of Truths» (Ψήγματα Αλήθειας ) το οποίο ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από την παρουσία του στο Μνημείο του Αυγούστου το 2014. 

Η παρουσίαση του έργου του Wim Mertens στη Νικόπολη προηγήθηκε της συναυλίας που έδωσε την επόμενη μέρα στο Ηρώδειο και ήταν επόμενο να προσελκύσει κόσμο από κάθε γωνιά της Ηπείρου αλλά και της Δυτικής Ελλάδας.

Η ωδή στην Αρχαία Νικόπολη αναφέρεται στη Ναυμαχία του Ακτίου το 31π.χ.. και στο μελλοντικό Αυτοκράτορα Αύγουστο που κατατρόπωσε τον Αιγυπτιακό στόλο της Κλεοπάτρας.! Με πάνω από 65 δίσκους στο ενεργητικό του και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, ο Μέρτενς αγαπήθηκε για τον μινιμαλισμό της μουσικής του και τις ποικίλες επιρροές του από κλασική, ποπ, τζαζ και άμπιεντ μουσική, ενώ με τη τελευταία του σύνθεση απέκτησε πλέον έναν άρρηκτο δεσμό με την Πρέβεζα και την Αρχαία Ιστορία της.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας το κοινό απόλαυσε μια επιλογή από τα πιο γνωστά έργα του συνθέτη, τα οποία ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα: “Earmarked”, “Often a bird”, “Struggle for pleasure”, “Maximizing the Audience”, “The belly of an architect”, “No testament”, “Close Cover” και πολλά άλλα.

Τον Wim Mertens (πιάνο, φωνή) πλαισίωναν οι Tatiana Samouil (βιολί), Bert Van Laethem (βιολί), Liesbeth De Lombaert (βιολί), Lode Vercampt (τσέλο), Ruben Appermont (κοντραμπάσο).

Τον Wim Mertens καλωσόρισε στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Ανθή Αγγέλη και τον προλόγισε η Αλεξία Μπουκουβάλα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Preveza Jazz Festival» με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας.


Εφημερίδα Βήμα της Πρέβεζας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου