Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018

Όλη η Πρέβεζα μια "αγκαλιά" για να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει τους επισκέπτες της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας



Mε σύμμαχο τον καιρό φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν τόσο οι αποκριάτικες παρελάσεις όσο και τα Κούλουμα, στην Πρέβεζα.
Σύμφωνα με την πρόγνωση των Μετεωρολογικών Δελτίων, από αύριο Τρίτη προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με βροχοπτώσεις και δυνατό αέρα, ενώ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί την Τετάρτη και την Πέμπτη .

Την Παρασκευή πάντως αναμένεται βελτίωση του καιρού και η παρέλαση τόσο των Γυναικών όσο και του Καρναβαλικού Κομιτάτου το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί με καλές καιρικές συνθήκες ενώ συννεφιά αλλά και διαστήματα με καλό καιρό προβλέπεται για την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα.

Η παρέλαση των Γυναικών, ένας θεσμός που συνεχίζεται για μισό και πλέον αιώνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ, με σημείο εκκίνησης το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Την σκυτάλη παίρνει το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το Καρναβαλικό Κομιτάτο η παρέλαση του οποίου θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 8, από το παλιό ΚΤΕΛ.

Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ανδρούτσου το Καρναβαλικό Κομιτάτο διοργανώνει φαντασμαγορική τελετή λήξης του φετεινού Καρναβαλιού με κάψιμο του Καρνάβαλου, βαρκαρόλα και πυροτεχνήματα με την συνοδεία ζωντανού μουσικού προγράμματος ενώ θα μοιραστούν σουβλάκια και κρασί δωρεάν.

Την Καθαρά Δευτέρα η Πρέβεζα θα αναδειχθεί στον απόλυτο προορισμό για τους επισκέπτες της Ηπείρου και όχι μόνο.

Σε κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρο (Ρολόι, Σαϊτάν Παζάρι , οδός Θεοφάνους κλπ) θα υπάρχουν ορχήστρες που από νωρίς το μεσημέρι και μετά θα παίζουν ζωντανή μουσική δημιουργώντας μια άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα.

"Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως εξάλλου κάνουμε τα τελευταία χρόνια να αναδείξουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης μας" τονίζει ο Πρόεδρος της Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σπύρος Κόκκαλης απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να περάσουν μια αξέχαστη Καθαρά Δευτέρα στην Πρέβεζα και να γευτούν τις νοστιμιές που θα ετοιμάσουν τα ταβερνάκια της.

Κούλουμα όμως θα πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή του Δήμου και Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων σε κάθε γωνιά της Πρέβεζας.

Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν τα Κούλουμα στο γραφικό λιμανάκι του Παντοκράτορα. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί, ενώ οι επισκέπτες θα χορέψουν και θα μπορούν παράλληλα να συμμετέχουν και στο διαγωνισμό του χαρταετού.

Οι "Μερακλήδες" από την Άρτα θα κάνουν δυναμικά την παρουσία τους στα Κούλουμα που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του Μύτικα στις 11 το πρωί. Επίσης Κούλουμα θα γίνουν στο κιόσκι της Αγίας Τριάδας, στη Νικόπολη, στο Μιχαλίτσι (στις εκβολές του ποταμού καιρού επιτρέποντος), στα Φλάμπουρα και στο Χειμαδιό.Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά Κούλουμα στην παραλία του Καναλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ωρωπού και στο Δημοτικό Κατάστημα του Λούρου, ενώ νηστίσιμα εδέσματα θα φτάσουν ( με μέριμνα του Δήμου) και στα πιο απομακρυσμένα χωριά προκειμένου οι ηλικιωμένοι κάτοικοι να χαρούν την γιορτινή αυτή μέρα.

Ο Δήμος της Πρέβεζας θα συνδράμει σε όλες τις εκδηλώσεις, ενώ θα καλωσορίσει και ο "ίδιος" τους επισκέπτες μοιράζοντας νηστίσιμα σε δικό του πάγκο στον χώρο του Σαϊτάν Παζάρ.

Σύμφωνα με τις κρατήσεις που υπάρχουν στα ξενοδοχεία ο κόσμος που θα περάσει τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα στην Πρέβεζα θα είναι πολύς, ενώ ακόμη περισσότεροι θα είναι -όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια-οι επισκέπτες που θα έρθουν μονοήμερη εκδρομή την Καθαρά Δευτέρα.


Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου