Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Η Δημοτική Αρχή Λειτούργησε ως μεσάζοντας σε Real Estate, δαπανήθηκαν 20 χιλιάδες ευρώ των δημοτών, με απευθείας ανάθεση.."



Δημόσιο μήνυμα προς κάθε Δημότη Πρέβεζας


Αγαπητέ Συνδημότη, αγαπητή συνδημότισσα, πλησιάζει η ώρα που εσύ θα έχεις τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Δεν μπορεί κανείς να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια πάνω στις δικές σου πλάτες, δεν μπορεί κανείς να υποτιμά τη νοημοσύνη σου.

Η Δημοτική κίνηση «Ανάπτυξη Τώρα» παραμένει όπως περιγράφει απόλυτα η ονομασία της, προσηλωμένη στον κοινό μας στόχο, την πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας. 

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά, ότι η σημερινή δημοτική αρχή Πρέβεζας, στερείται σχεδίου δράσης και οράματος για την ανάπτυξη του τόπου μας.     

Το θέμα «Πρώτη φάση σύνταξης master plan των στρατοπέδων Σολωμού και Παντοκράτορα», έφερε στο προσκήνιο, την προχειρότητα και την ανοργανωσιά σε ζητήματα αναπτυξιακής προοπτικής του δήμου Πρέβεζας, που χαρακτηρίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή. Επίσης, η αδυναμία προάσπισης των συμφερόντων των δημοτών που διαχρονικά, όλες οι δημοτικές αρχές – αλλά και όλες οι δημοτικές αρχές της χώρας - είχαν ως πάγιο αίτημα την απόδοση των στρατοπέδων και κάστρων  στην τοπική κοινωνία,  έπεσε στο κενό. 

Ο κ. Μπαίλης αποδέχθηκε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη  του δημοτικού συμβουλίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας, να αποστασιοποιηθεί από αυτή διεκδίκηση για το συμφέρον του τόπου.

Παραχώρησε, την πλήρη εκμετάλλευση εκτάσεων που δικαιωματικά και επάξια ανήκουν στους πολίτες της Πρέβεζας, να τα εκμεταλλευτεί το υπουργείο εθνικής άμυνας και το υπουργείο οικονομικών.

Είναι προκλητικό το ότι ενώ η δημοτική αρχή, δεν έχει μπει καν στη διαδικασία αξιοποίησης της απόλυτα διαμορφωμένης δημοτικής περιουσίας, ήρθε να προτείνει την αξιοποίηση εκτάσεων που το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι περίπλοκο. 

Δαπανήθηκαν 20 χιλιάδες ευρώ των δημοτών, με απευθείας ανάθεση (!!!) για ακίνητα που ούτε καν  υπάρχει καμία έγγραφη ή ακόμη και προφορική δέσμευση ότι θα παραχωρηθούν στο δήμο μας. 

Λειτούργησε ως μεσάζοντας σε Real Estate διαδικασίες χωρίς να ενημερώσει καν το δημοτικό συμβούλιο, για τις όποιες συμφωνίες.  

Σταθεροί στις απόψεις μας η δημοτική κίνηση «Ανάπτυξη Τώρα» επιμένουμε για μια ακόμη φορά ότι η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας σε κάθε άξονα (Πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή τομέα), απαιτεί οργάνωση και σχέδιο δράσης. Στοιχεία που φαίνεται ότι στερείται η σημερινή δημοτική αρχή.   
                            
Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τασσόμαστε υπέρ της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, προς όφελος των δημοτών και της πραγματικής ανάπτυξης που δημιουργεί  θέσεις απασχόλησης. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρότασή μας, για τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων που δεσμεύει η αρχαιολογία στα όρια του Μονολιθίου, για τη δημιουργία μίας τουριστικής ζώνης που θα στηρίξει το αρχαιολογικό πάρκο αλλά παράλληλα θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής για επενδύσεις στον τομέα δημιουργίας κλινών για την εξυπηρέτηση του αρχαιολογικού πάρκου αλλά και των επισκεπτών μας.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση και όχι η εκποίηση της δημοτικής περιουσίας και  η δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας.  

Η τόνωση της τοπικής κοινωνίας, με τους ενδεδειγμένους όμως τρόπους και όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα, χωρίς αντίκρισμα, όπως επιχείρησε – ανεπιτυχώς- να κάνει η σημερινή δημοτική αρχή. 

Όταν πραγματικός στόχος είναι η ανάπτυξη, τότε γίνεται με πραγματικούς και ρεαλιστικούς όρους και όχι με πυροτεχνήματα για φτηνούς εντυπωσιασμούς από τους οποίους στην πραγματικότητα, δεν κερδίζει τίποτα η περιοχή μας. 

Η αλήθεια και η πραγματικότητα, έχουν μόνο μία όψη, δεν μπορούν ούτε να καμουφλαριστούν, ούτε να χρησιμοποιηθούν εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. 

Πρωταρχικός μας στόχος, ήταν και είναι η πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας, γι’ αυτό μαχόμαστε, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με τους σωστούς και αποτελεσματικούς τρόπους και με όλες μας τις δυνάμεις μας.

Για τη Δημοτική Κίνηση «Ανάπτυξη Τώρα»
Ο Δημοτικός σύμβουλος
Γιώργος Νίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου