Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 25, 2019

ΗΠΕΙΡΟΣ: Αλλάζει ο καιρός – Τοπικές βροχές, πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά


Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ήπειρο από το μεσημέρι της Τρίτης (26/3) με νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα ανατολικά τμήματα της περιφέρειας θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. 
Τις βραδυνές ώρες ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί, όμως την Τετάρτη θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου και πιθανά καταιγίδες, κυρίως στα παράκτια τμήματα μετά το μεσημέρι.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές στα ανατολικά, ενώ την Τετάρτη και κυρίως από τις βραδυνές ώρες έως και το πρωί της Πέμπτης θα εκδηλωθούν σε υψόμετρο από τα 1000-1100 μέτρα.

Την Πέμπτη ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί με τα φαινόμενα να περιορίζοντα στα νοτιοανατολικά ορεινά τμήματα της περιφέρειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα νοτιοδυτικά, έως 3 μποφόρ, στρεφόμενοι την Τετάρτη σε νοτιοανατολικούς με μικρή ενίσχυση. Από το βράδυ της Τετάρτης θα πνέουν ανατολικοί– βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 4 με 5 μποφόρ, ενώ την Πέμπτη τοπικά ενδέχεται να φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση δεν θα ξεπεράσει την Πέμπτη τους 16 βαθμούς στις παράκτιες και πεδινές περιοχές, τους 12 στα ημιορεινά και τους 8 βαθμούς στα ορεινά τμήματα. Την Πέμπτη βέβαια εξαιτίας των ενισχυμένων ανέμων η αίσθηση του κρύου θα είναι εντονότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου