Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε χρηματοδότηση το έργο της ανάπλασης της τάφρου του Αγίου Ανδρέα


Το έργο της ανάπλασης της τάφρου του Αγίου Ανδρέα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PrevezaBest, εντάχθηκε και βρήκε χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020" 

Το έργο προυπολογισμού 2.100.000 ευρώ έχει ως φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πρέβεζας ο οποίος θα πρέπει έως τον Δεκέμβριο του 2023 να έχει ολοκληρώσει το έργο. Ένα έργο το οποίο σε συνδυασμό με την ανάπλαση του κάστρου του Αγίου Ανδρέα θα αναβαθμίσει την περιοχή, παρότι κάποιοι δημόσια είχαν προβάλλει αντιρρήσεις για το έργο αυτό. 

Έτσι λοιπόν, Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Πρέβεζας, έπειτα από αυτή την εξέλιξη κατάφεραν να ξεμπλοκάρουν ένα έργο το οποίο λόγω κωλυμάτων (κυκλοφοριακής και πολεοδομικής μελέτης) παρουσίαζε αρκετά προβλήματα αφού δύο φορές είχε ενταχθεί και στη συνέχεια απενταχθεί από την χρηματοδότηση.  

Το έργο χωροθετείται περιμετρικά και έξωθεν των τειχών του Κάστρου Αγίου Ανδρέα  περιλαμβάνοντας τις οδούς περιμετρικά του Κάστρου, τμήμα της οδού Περδικάρη από το Ηρώο μέχρι την Ανατολική Πύλη του πρώην Στρατοπέδου Δούκα, την οδό Δ. Μπάλκου, την παροδο Δ. Μπάλκου, τις δύο κάθετους οδούς από την οδό Περδικάρη προς την οδό Σπηλιάδου καθώς και την διαμόρφωση του χώρου δίπλα στην Λέσχη Αξιωματικών.

Η διαμόρφωση της τάφρου του Άγιου Ανδρέα θα ζωντανέψει ένα μεγάλο και κεντρικό τμήμα της πόλης το οποίο σήμερα είναι υποβαθμισμένο μετατρέποντας το αφενός σε κόμβο σύνδεσης περιοχών της πόλης και αφετέρου σε ένα κεντρικό, περιβαλλοντικά βιώσιμο και αισθητικά καλαίσθητο χώρο συνύπαρξης των πολιτών.

2 σχόλια: