Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 17, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση "ΕΡΜΗΣ"


Με μεγάλη επιτυχία και απόλυτο επαγγελματισμό από όλους τους εμπλεκόμενους πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μεγάλη άσκηση για τους σεισμούς με την κωδική ονομασία ΕΡΜΗΣ.

Η άσκηση προέβλεπε τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό ατόμων - θυμάτων έπειτα από σεισμική δραστηριότητα. 






Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, στο χώρο του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα, υπό την επίβλεψη της πολιτικής προστασίας περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με την Π.Ηπείρου στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Έλλαδα -Ιταλία. 








Την ευθύνη για τον συντονισμό της άσκησης είχε η 5η ΕΜΑΚ Ηπείρου στην οποία συμμετείχαν η ΛΕΚ Ν.Πρέβεζας καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα. 

Στην άσκηση πραγματοποιήθηκαν 7 σενάρια απεγκλωβισμού πολιτών στα οποία συμμετείχε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.







Αξίζει ν΄αναφέρουμε, όπως άλλωστε τονίστηκε πως οι συμμετέχοντες στην άσκηση το προηγούμενο βράδυ παρέμειναν άυπνοι προκειμένου να λειτουργήσουν κάτω από πραγματικές - δύσκολες συνθήκες. 

Την άσκηση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κος Καχριμάνης, ο Βουλευτής Ν.Πρέβεζας ΝΔ, κος Στέργιος Γιαννάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, κ.κ.Ιωάννου και Πιτούλης, ο προιστάμενος πολιτικής προστασίας περιφέρειας Ηπείρου, κος Μαυρογιώργος, ο προιστάμενος πολιτικής προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας, κος Παππάς, μέλη της πολιτικής προστασίας, πολίτες κ.α.






































  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου