Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 17, 2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αυτό είναι το deal που έκλεισε η Περιφέρεια Ηπείρου με το Υπουργείο Υποδομών για τους οδικούς άξονες


Το παίρνει πάνω της η Περιφέρεια Ηπείρου !

Η διαχρονική αδυναμία του κράτους να ολοκληρώσει μελέτες και να προχωρήσει στη κατασκευή απαραίτητων οδικών υποδομών στην Ήπειρο, οδήγησε την Περιφέρεια να το πάρει επάνω της !

Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη θα υπάρξουν ανακοινώσεις τόσο για την επέκταση της Ιόνιας και τις συνδέσεις του αυτοκινητόδρομου με την Πρέβεζα, όσο και την αναβάθμιση του παραθαλάσσιου οδικού δικτύου.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του PrevezaBest, στις συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου (στις οποίες συμμετείχε ενεργά ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου) και Υπουργείου Υποδομών συμφωνήθηκε :

Η φυσική συνέχεια της Ιόνιου Οδού, τμήμα Ιωάννινα - Κακαβιά να το αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, ενώ, την ολοκλήρωση των μελετών καθώς και τη κατασκευή της οδικής σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, τμήμα Καμπή - Φιλιππιάδα - Ζέφυρος να το αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου και να προχωρήσει στη χρηματοδότηση μέσα από το νέο ΠΕΠ Ηπείρου.

Να υπενθυμίσουμε πως τα παραπάνω οδικά τμήματα ανήκουν στους Διευρωπαικούς άξονες. 

Επίσης συμφωνήθηκε, η Περιφέρεια Ηπείρου να αναλάβει και την επικαιροποίηση της μελέτης Μεσοπόταμος - Πάργα καθώς και την κατασκευή του έργου.

Ταυτόχρονα όμως θα πραγματοποιηθούν και σημαντικές βελτιώσεις στο παραθαλάσσιο οδικό δίκτυο Μεσοπόταμος - Πρέβεζα !

Οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν τις επόμενες ημέρες με την παρουσία του Υπουργού Υποδομών, κου Καραμανλή στην πόλη των Ιωαννίνων .

1 σχόλιο:

  1. Ωραία τα σχέδια αλλά για να δούμε αν οι Βρυξέλλες δεχθούν την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ γιατί στα πλαίσια της Next Generation EU οι οδικοί άξονες δεν αποτελούν προτεραιότητα. Άρα η ο Περιφερειαρχης δεν γνωρίζει τις προτεραιότητες της Νέας προγραμματικης περιοδου η μας δουλεύει. Μακάρι να έχω λάθος εγώ και να δικαιωθεί ο Περιφερειαρχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή