Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η επόμενη μέρα (της Διοίκησης) Γεωργάκου..


Πολλά είναι τα θέματα που τίθενται και ακόμη ίσως περισσότερα (ή λιγότερα) που αξίζει να σχολιάσει κανείς, έπειτα τις εξελίξεις κατά τις δημαιρεσίες του Δήμου Πρέβεζας .

Εκεί όπου υπήρξαν δύο ανεξαρτητοποιήσεις από την παράταξη "Δήμος της Καρδιάς μας" καθώς και η παραίτηση από την θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας κου Ροπόκη και επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Ανατροπή" ο οποίος κατά τη τοποθέτησή του δήλωσε επιπλέον πως παύει η συνεργασία με την παράταξη του Δημάρχου. 

Πάμε όμως τώρα στην επόμενη μέρα..

Η διοίκηση στη λειτουργία του Δήμου, ακόμη και έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το "διαζύγιο" δηλαδή των δύο παρατάξεων, συνεχίζεται κανονικά και ανεπηρέαστα καθώς ακόμη και όταν συμπορεύονταν και οι δύο παρατάξεις είχαν 12 δημοτικούς συμβούλους, δηλαδή ο δήμαρχος ούτε μέχρι χθες είχε την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτό που πραγματικά νομίζω πως ενδιαφέρει την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, δεν είναι τα εσωτερικά της όποιας παράταξης, τα οποία είναι αντικείμενο σχολιασμού για εσωτερική κατανάλωση και μόνο, αλλά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από πλευράς της δημοτικής αρχής τα οποία είναι πολλά και σημαντικά...

Στα έργα είναι που ο Δήμαρχος θα κριθεί επί της ουσίας από τους πολίτες και όχι για το αν έκανε τις όποιες αλλαγές σε θέσεις ευθύνης και λειτουργίας του Δήμου που σύμφωνα και με τους πιο μετριοπαθείς, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν αναγκαίες. 

Η δημοτική αρχή λοιπόν έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα σε σημαντικά έργα που αν υλοποιηθούν, θα αναβαθμίσουν σε σημαντικότατο βαθμό την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και ολόκληρο τον Δήμο και γενικότερα το τουριστικό προιόν.

Πάμε παρακάτω..

Αντικείμενο των εξελίξεων αποτέλεσε η συνέντευξη του Δημάρχου Πρέβεζας στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη.

Εκεί, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε τις προθέσεις του στο κοινό της Πρέβεζας μέσω των στοχευμένων ερωτήσεων του Δημοσιογράφου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, την Παρασκευή 14/1 τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την συνέντευξη του Δημάρχου, η παράταξη "Δήμος της Καρδιάς μας" συνεδρίασε και εκεί ο κος Γεωργάκος ανακοίνωσε τις αποφάσεις του στα μέλη της δημοτικής αρχής και φυσικά παρουσία και των δημοτικών συμβούλων Καραμανίδη και Κωνσταντάκη. 

Στη συγκέντρωση αυτή λοιπόν, οι δύο ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι, δεν είπαν κάτι που θα προμήνυε δύο μέρες αργότερα την εξέλιξη αυτή...

Άλλωστε, σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Δήμαρχος Πρέβεζας, πάντοτε αναφέρει "Νίκη των Δημοτών" . Έτσι λοιπόν, προφανώς για τον ίδιον δεν ξεχωρίζει κάποιον που μπορεί να "έφερε" 500 ψήφους με κάποιον που έδωσε στην παράταξη 50 ψήφους...

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η ανεξαρτητοποίηση Καραμανίδη, μόνο σαν κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε... Όσον αφορά την περίπτωση της κας Κωνσταντάκη μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν τα όσα ανέφερε κατά την τοποθέτηση της ανεξαρτητοποίησης της αλλά και αυτό είναι κάτι για το οποίο κρίνεται....

Να θυμίσω πως και οι δύο ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι, κος Καραμανίδης και κα Κωνσταντάκη όπως επίσης και η παράταξη του κου Ροπόκη, ένα μόλις μήνα πριν είχαν ψηφίσει τον προυπολογισμό του Δήμου Πρέβεζας για το 2022....

Άρα τώρα τι θα αντιπολιτευθούν ;;

Η περίπτωση Ροπόκη

Όσον αφορά τον παραιτηθέντα Αντιδήμαρχο κο Ροπόκη ο οποίος στη δική του τοποθέτηση δήλωσε πως παύει η συνεργασία μεταξύ των δύο παρατάξεων, επίσης δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, απλά επισπεύστηκαν οι διαδικασίες...ίσως όχι μόνο από πλευράς Ροπόκη, αλλά ίσως και από πλευράς του Δημάρχου μέσω των δηλώσεων του στην ραδιοφωνική του συνέντευξη...εξαρτάται πως το βλέπει κανείς και αν μέσω αυτών των δηλώσεων ο Δήμαρχος ώθησε τον κο Ροπόκη ώστε να πάρει αυτή την απόφαση...

Ο κος Ροπόκης άλλωστε σε συνέντευξη του στο Ράδιο Πρέβεζα και τον Χρήστο Ανεμοζάλη, δύο μήνες πριν, μεταξύ άλλων είχε δηλώσει πως τον Σεπτέμβριο θα παραιτούνταν και αυτό για να είναι υποψήφιος δήμαρχος. 

Σε κάθε όμως περίπτωση ο κος Ροπόκης για τις αποφάσεις που είχε πάρει όφειλε να είχε ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του αλλά και αυτό είναι κάτι το εσωτερικό και δεν απασχολεί ιδιαίτερα...

Η περίπτωση του Φώτη Ζέρβα

Ο κος Ζέρβας δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ροπόκη ο οποίος στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο παρατάξεων ανέλαβε την προεδρία της ΔΕΥΑΠ.

Κατά κοινή ομολογία των πολιτών ο κος Ζέρβας κρίνεται ως πετυχημένος Πρόεδρος στο ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό πόστο ενώ ευχαριστημένη από την απόδοσή του είναι και η δημοτική αρχή και γι'αυτό, κατά πληροφορίες δεν πρόκειται να υπάρξει αντικατάσταση, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο δεκαήμερο όπου σε νέα συνεδρίαση θα γίνουν οι αντικαταστάσεις όχι μόνο στη ΔΕΥΑΠ και στο ΔΛΤ αλλά και σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου. 

Πάντως για την περίπτωση Ζέρβα, εφόσον υπάρχει θετικό πρόσημο στην εργασία του, ακόμη και με την παύση της συνεργασίας των δύο παρατάξεων δεν νομίζω πως θα ήταν "μεμπτό" να συνεχίσει στο πόστο του ακόμη και αν ο επικεφαλής της παράταξής του αποφάσισε να "σπάσει" την συνεργασία που είχε με την παράταξη του Δημάρχου.  

Τα κενά στις αρμοδιότητες που προκύπτουν από τα πόστα που είχαν αναλάβει ο κος Καραμανίδης και η κα Κωνσταντάκη, αθλητισμού και πολιτισμού αντίστοιχα αυτά θα καλυφθούν από τους ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου αλλά και από τα μέλη της δημοτικής αρχής, όπως επίσης και ο τομέας της καθαριότητας. 

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Λεωνίδας Αργυρός ως νέος πρόεδρος του σώματος του δημοτικού συμβουλίου, έδειξε το πρώτο δείγμα γραφής - ως νεοεκλεγέντας πρόεδρος - αφού αμέσως μνημόνευσε τον αείμνηστο παιδικό του φίλο και μέλος της παράταξης "Δήμος της Καρδιάς μας" γιατρό κο Γιάννη Γεωργίου. 

Προφανώς ο κος Αργυρός με εκείνα όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον συνοδεύουν σαν άνθρωπο από τη θέση του προέδρου εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων και τη λήψη των σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον του τόπου.

Τέλος, όπως πληροφορούμε στα σχέδια του Δημάρχου είναι μόνο η υλοποίηση του πλάνου που εξ'αρχής έχει θέσει ο ίδιος με τους συνεργάτες του και αυτό είναι που θα του δώσει την επανεκλογή. Στο πλαίσιο αυτό - κατά πληροφορίες - αποτελεί και η εκ νέου προσθήκη ενός εμπειρότατου στελέχους που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην λειτουργία του Δήμου.

Όλα τα άλλα..περί πεσμένης ή ανεβασμένης δημοτικότητας του Δημάρχου και του καθε Δημάρχου αποτελούν κουβέντες οι οποίες κρίνονται...εκτός και αν αυτοί που υπαινίσσονται ότι ο κος Γεωργάκος έχει χαμηλά ή από την άλλη υψηλά ποσοστά δημοτικότητας έχουν προβεί σε δημοσκοπήσεις...αν ναι, και στις δύο περιπτώσεις, καλό θα ήταν να τις δημοσιεύσουν προς χάριν της αξιοπιστίας και μόνο.

Χρήστος Ανεμοζάλης  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου