Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022

Τεράστια οικονομική ζημιά κινδυνεύει να υποστεί ο Δήμος Πάργας - δεκτή η αγωγή των έμμισθων δικηγόρων του Δήμου


Με τεράστια ζημιά στα οικονομικά του απειλείται ο Δήμος Πάργας, καθώς οι έμμισθοι δικηγόροι του σε αγωγή που είχαν ασκήσει το 2018 για την καταβολή του χρονοεπιδόματος, έγινε δεκτή και κοινοποιήθηκε στο Δήμο τα αιτούμενα ποσά τα οποία φαίνεται πως ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη, διότι θεωρούσα βέβαιο ότι η απόφαση που επικαλούνταν, θα έπρεπε να έχει προσβληθεί με έφεση, διότι ο Δήμος μας κινδυνεύει να υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, πάνω από 100.000 ευρώ αν καταβάλει τα αιτούμενα ποσά, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος Πάργας, Νίκος Ζαχαριάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ο.Ε.

Στον αντίποδα, ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ, Φώτης Νάκιας, πρότεινε να ελεγχθούν οι συμπεριφορές των εμπλεκόμενων, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Δημάρχου.» και αυτό για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και κατ'επέκταση των δημοτών.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κος Νάστας μεταξύ άλλων είπε πως η απόφαση είχε ήδη καταστεί τελεσίδικη πριν την κοινοποίηση της στο Δήμο και ήδη σήμερα αμετάκλητη. Δεν γνωρίζω τότε τι θα ψήφιζα, αλλά πάντως τώρα είναι ανευ αντικειμένου η συζήτηση του θέματος και γίνεται μόνο για τις εντυπώσεις καθώς παρήλθε ο χρόνος άσκησης αναίρεσης όπως γνωμοδοτεί και ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε στην δίκη το Δήμο.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ κατά πλειοψηφία 

Την ανάθεση σε δικηγόρο ή σε δικηγορικό γραφείο εκτός της Π.Ε. Πρεβέζης τον φάκελο της υπόθεσης, προκειμένου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια και ένδικο μέσο ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, για να ανατραπεί η δυσμενής κατάσταση, που δημιουργήθηκε σε βάρος του Δήμου Πάργας από ενέργειες και παραλείψεις όσων φρόντισαν να μην έχει ασκηθεί τουλάχιστον έφεση επί της ανωτέρω απόφασης. 

Οι κ. Νάστας Αντώνιος και Νάκιας Φώτιος ψηφίζουν αρνητικά σύμφωνα με την γνωμοδότηση του κ. Νικολάου Ανδρέα .

Τα πρακτικά της συνεδρίασης αναρτήθηκαν στο Διαύγεια. Διαβάστε τα όσα διημείφθησαν, ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου