Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2023

ΠΡΕΒΕΖΑ: Γεωργάκος, Ροπόκης, Ανωγιάτης και Νίτσας για ΔΕΥΑΠ, Φώτη Ζέρβα και Γενικό Διευθυντή


Η ανεξαρτητοποίηση του κου Φώτη Ζέρβα από την παράταξη "Δημοτική Ανατροπή" και η παραίτηση του από το προεδρείο της ΔΕΥΑΠ, δείτε ΕΔΩ απασχόλησε μεταξύ άλλων - εκτός
 ημερήσιας διάταξης - τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Το θέμα άνοιξε ο επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Ανατροπή" Βαγγέλης Ροπόκης ο οποίος δήλωσε "Τον ευχαριστούμε σήμερα, τον ευχαριστούμε για την συνεργασία απέναντι στην παράταξη του κου Γεωργάκου, όμως μερικά πράγματα θίγουν την παράταξη και θίγουν τους πολίτες, καλώς ή κακώς ή από τη δική μας πλευρά ή της αντιπολίτευσης ή από την κοινωνία ή από τους χειρισμούς.. ο κος Ζέρβας έκανε πολύ σωστά και ανεξαρτητοποιήθηκε όπως και η παραίτησή του από την προεδρία της ΔΕΥΑΠ, διότι η παράταξή μας θα ήταν αναγκασμένη να πάρει μια δεύτερη απόφαση. Όμως πρέπει να είμαστε ηθικά ξεκάθαροι..όταν ανήκεις σε μια παράταξη είναι μονόδρομος ή ακολουθείς την πλειοψηφία ή γίνεσαι ανεξάρτητος, εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε από τον κο Ζέρβα να φύγει από Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και να γίνει ανεξάρτητος, όμως τα γεγονότα μας αναγκάζουν να πάρουμε θέση και σε πολλά πράγματα να μην συμφωνούμε, αλλά σαν παράταξη και προτάσεις έχουμε και χαρακτήρα". 

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της "Στροφής στο Μέλλον" και μέλος της ΔΕΥΑΠ, κος Θανάσης Ανωγιάτης ο οποίος αναφέρθηκε στην ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με την επιλογή του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΠ τονίζοντας ότι δύο μήνες πριν την πρόσληψη είχε ενημερώσει ότι θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για τη θέση αυτή και πως θα πρέπει να υπάρξουν κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων. "Αλλά αυτό έχει να κάνει με το ηθικό μέρος της απόφασης, αυτό που πρέπει να προστατεύσουμε περισσότερο είναι το κύρος και της δημοτικής επιχείρησης αποχέτευσης που διαχειρίζεται το ύψιστο αγαθό του νερού αλλά να υπερασπιστούμε και τη λειτουργία του Δήμου. Θα πρέπει κάθε φορά να υπενθυμίζουμε στους δημότες ότι διαχειριζόμαστε με σωστό τρόπο τα χρήματα τους, το δημόσιο χώρο κτλ. Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι άμεσα θα πρέπει να προβείτε σε ενέργειες αντικατάστασης του γενικού διευθυντή, επαναπροκήρυξη της διαδικασίας ούτως ώστε από εδώ και πέρα όλες οι αποφάσεις να έχουν την απαραίτητη νομιμότητα την οποία θα πρέπει να διέπει μια τόσο σοβαρή επιχείρηση όπως την ΔΕΥΑΠ". 

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος δήλωσε πως θέλετε να προκαταβάλετε μια απόφαση της Αποκεντρωμένης που σου δίνει τη δυνατότητα να προσφύγεις κατά του νόμου 152 και μέσα σε ένα μήνα να ολοκληρωθεί η διαδικασία και αν αυτό που είπε η Αποκεντρωμένη ότι 17 χρόνια ένας χημικός μηχανικός με μπλοκάκι με θέση ευθύνης όπου ένας υπάλληλος από την Αποκεντρωμένη θεώρησε ότι αυτό που έγινε από την επιτροπή η οποία αξιολόγησε ότι επί 17 χρόνια ένας μηχανικός ήταν σε μια τεράστια εταιρεία, αναφέρθηκε στην απόφαση της Αποκεντρωμένης ότι δεν ήταν σε θέση ευθύνης επίσης ότι δεν αιτιολογήθηκε σωστά από την επιτροπή για αυτό άλλωστε δίνει και το δικαίωμα να κάνει την ένσταση και μέσα σε ένα μήνα να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να δούμε αν από την επιτροπή που υπάρχουν νομικοί και ελέγχουν τις αποφάσεις, αν η απόφαση αυτή που πήρε η Αποκεντρωμένη σε πρώτο βαθμό ήταν σωστή . Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ως προς αυτή την διαδικασία πριν ολοκληρωθεί η ένσταση του 152. Τα αξιολογικά κριτήρια που τέθηκαν δεν ήταν δύσκολα και προσωπικά περίμενα ότι θα έρθουν πολλοί περισσότεροι μηχανικοί, οικονομολόγοι κτλ κι όμως τη θέση του γενικού διευθυντή δεν την προτίμησαν. Η λειτουργία της ΔΕΥΑΠ δεν σταματάει, υπογράφει η διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας οπότε δεν καθυστερεί κάτι. Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να είναι αντιδήμαρχος αλλά ενδεχομένως να μην μπορεί να είναι πρόεδρος σε νομικό πρόσωπο του Δήμου. Κλείνοντας ο Δήμαρχος Πρέβεζας δήλωσε πως η συνεργασία με τον κο Ζέρβα ήταν εξαιρετική. 

Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης "Ανάπτυξη Τώρα" Γιώργος Νίτσας έκανε λόγο για θέματα αδιαφάνειας και κάλεσε τον τέως πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, κο Ζέρβα να παραβρεθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να απολογηθεί όπως χαρακτηριστικά είπε.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου