Με μεγάλη επιτυχία τόσο ως από την άμεση αποδοχή με διαδραστικότητα των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, όσο και στην ικανοποίηση των εκπαιδευτικών από την εκπαιδευτική ουσία του καινοτόμου προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε σχολεία της Περιφέρειας Ηπείρου, συνεχίστηκε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου για ακόμη μία ημέρα η δράση που υλοποιείται από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ηπείρου σε συνεργασία με την εταιρεία ORTEM HELLAS A.E..
Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους, ενθουσιασμένοι μέσα από παρουσιάσεις, το εναρμονισμένο για τους μαθητές εκπαιδευτικό υλικό και τη συμμετοχή του κοινωνικού ρομπότ Pepper, γνώρισαν με καινοτόμο και βιωματικό τρόπο διαμέσου της ψηφιακής μετάβασης την αξία της ανακύκλωσης, της σωστής διαχείρισης απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Στη δεύτερη αυτή δράση του εν λόγω πρωτοποριακού προγράμματος του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου στο 4ο Δημοτικό σχολείο, σε συνέχεια της εξίσου επιτυχούς πρώτης στο 6Ο Δημοτικό, συμμετείχαν μαζί με τους μαθητές εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Σπύρος Κόκκαλης συνοδευόμενος από την Σύμβουλο του Δημάρχου Πρέβεζας σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού, κα Αλεξάνδρα Ζιώγα.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κόκκαλης, μιλώντας στους μαθητές, χαρακτήρισε την ανακύκλωση “μαγεία”, καθώς –όπως είπε– «από κάτι άχρηστο προκύπτει κάτι χρήσιμο».
Παράλληλα, προέτρεψε τα παιδιά να αγαπούν τον πλανήτη και το περιβάλλον, να ακολουθούν τις συμβουλές του νέου τους φίλου Pepper και να μεταφέρουν όσα έμαθαν στους γονείς και τους φίλους τους, συμβάλλοντας έτσι σε ένα καθαρό περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Οι δράσεις του προγράμματος ξεκίνησαν από την Πρέβεζα, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε σχολεία των Δήμων Άρτας, Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων, καλύπτοντας δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου.
Στόχος της δράσης είναι να καλλιεργηθεί από μικρή ηλικία η περιβαλλοντική συνείδηση και η υπευθυνότητα απέναντι στους φυσικούς πόρους.
Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Νίκος Γεωργάκος, τόνισε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί το πρώτο βήμα ενός μακροχρόνιου προγράμματος, με αντίστοιχες δράσεις να προβλέπονται και για τα έτη 2026 και 2027.





%20.gif)





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου