Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Φεβρουαρίου 02, 2013

Το ΚΚΕ έτοιμο για την μετά-Παπαρήγα εποχή – Ποιοι είναι οι «μνηστήρες» της διαδοχής


Θα τηρηθεί η παράδοση ή θα υπάρξουν νεωτερισμοί; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα για το ΚΚΕ, αφού η έξοδος της Αλέκας Παπαρήγα είναι, πια, δρομολογημένη.
Η δυναμική παρουσία της, τις τελευταίες μέρες, στο μέτωπο των αγροτών του Θεσσαλικού Κάμπου, όπως επίσης και μπροστά από τη ΓΑΔΑ, από κάποιους μεταφράστηκε ως η δυναμική επιστροφή της στα πολιτικά δρώμενα, όμως, η αλήθεια είναι, πως προετοιμάζει το έδαφος για μια δυναμική έξοδο από το προσκήνιο.

Στον Περισσό, έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη διαδοχή, ώστε όλα να είναι έτοιμα στο συνέδριο του Απριλίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά, τα ονόματα των «μνηστήρων» είναι αρκετά για την διεκδίκηση της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής.
Η γενική άποψη που επικρατεί, είναι πως έχει έρθει πια η ώρα για την ολική ανανέωση , ώστε να αποβληθεί «αίσθηση της ναφθαλίνης» που αποπνέει από το κόμμα. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, η διάθεση ανανέωσης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός πως ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τα social media για την τακτική του κόμματος αλλά και για την ενεργοποίηση της Νεολαίας της παράταξης.
Τα πρόσωπα που θεωρούνται εν δυνάμει διεκδικητές της θέσης, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το μεγάλο ερώτημα, έγγυται στο ποια θα είναι η διαδικασία ανάδειξης του νέου ηγέτη.
Μέχρι τώρα, ο εκάστοτε αρχηγός προέρχεται από το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος, αλλά σήμερα, υπάρχει η πιθανότητα να επιλεχθεί ανάμεσα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Μεταξύ των άλλων, ακούγονται τα ονόματα των Γιάννη Μαρίνου, Θανάση Παφίλη, Αλεξάνδρας Μπαλού, Νίκου Σοφιανού και Δημήτρη Κουτσούμπα. Επίσης, το όνομα του δημοσιογράφου, Νίκου Μπογιόπουλου, είναι «δυνατό» στη μάχη, καθώς θεωρείται πως έχει επιδράσεις και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

KooLnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου