Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ:Η ΛΓ Εφορεία Προιστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Διοργάνωσε Ημερίδα για "To έργο της ΛΓ ΕΠΚΑ κατά τη διετία 2011-12"


Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για το "έργο της ΛΓ ΕΠΚΑ κατα την διετία 2011-12.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Ιωάννου,ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χ. Μπαίλης και ο Δήμαρχος Πάργας κ. Α.Λιόλιος.
Πολλοί ήταν εκείνοι  που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την Ημερίδα μιας για τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν  Αρχαιολογικής σημασίας και ποιες εργασίες γίνονται σήμερα απο τις αρμόδιες υπηρεσίες.Ομιλία πραγματοποίησε η Προισταμένη της ΛΓ ΕΠΚΑ κ.Χ.Μερκούρη.Τα θέματα τα οποία παρουσιάστηκαν στην Ημερίδα είναι:Οι Εργασίες ανάδειξης των θέσεων Αγίου Γεωργίου,Κοκκινόπουλου, Στεφάνης,Σκάλα Λούρου,Αρχάγγελου και Νυμφαίου του Ρωμαικού Υδραγωγείου Νικόπολης.Οι Μελέτες συντήρησης και στερέωσης τμημάτων αγωγού και πεσσών του Ρωμαικού Υδραγωγείου Νικόπολης και η Υλοποίησή τους.Οι Νέες εργασίες ανάδειξης στον αρχαιολογικό χώρο Κασσιώπης.Το έργο <<Ανάδειξη συνοικίας θεάτρου αρχαίας Κασσιώπης>>.Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα και μυκηναική Εφορία.Το μνημείο και η ιστορία δύο γειτονικών αρχαιολογικών χώρων.Το έργο <<Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων Νεκρομαντείου & Εφύρας>>.Ο <<Εξοπλισμός αίθουσας πολλαπλών  χρήσεων Αρχαιολογικού Μουσείου Νικοπόλεως>>.Ένα έργο αφορμή για καινοτόμες δράσεις στο μουσείο.Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες σε Δημόσια Τεχνικά έργα τρόπων.Σωστικές ανασκαφές και τυχαία ευρήματα απο την Νικόπολη και την άμεση περιφερεία της.Η ιδέα πίσω από την εικόνα:Έντυπες εκδόσεις για την προβολή μουσείων ,αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΛΓ ΕΠΚΑ. Παίζοντας ,αγγίζοντας, μαθαίνοντας,εκπαιδευτικά.προγράμματα και ψηφιακές δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και στους αρχαιολογικούς χώρους Κασσώπης και Νεκρομαντείου.Το κάθε ένα απο αυτά τα θέματα είχαν εμπειριστατωμένες αναλύσεις από ειδικούς αναλυτές.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου