Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαρτίου 30, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νοσοκομείο, Λιμάνι, Κοιμητήριο τα θέματα τα οποία ξεχώρισαν απο την χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. VIDEO



 Από τα 52 θέματα της ημερήσιας διάταξης ,3 θέματα κέντρισαν το ενδιαφέρον τόσο των μελών του Δ.Σ. όσο και των πολιτών που παρευρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος.

Σχετικά με το θέμα του Νοσοκομείου αυτο που έχουμε να καταθέσουμε είναι ότι δεδομένο θεωρούταν πριν κάποια χρόνια η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου,σήμερα όμως αποτελεί ένα όνειρο.



Θετική ωστόσο  ήταν η Πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σ.Ιωάννου να προχωρήσουν οι μελέτες για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου,."Έτσι ομόφωνα εγκρίθηκε απο το σώμα του Δ.Σ.  -η τροποποίηση σχεδίου πόλης στα Ο.Τ 1,2,3,4,5,6,7 του ρυμοτομικού  σχεδίου για την ανέγερση {Νέου Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας} και επιπλέον - η έγκριση όρων και περιορισμών δόμησης κατά παρέκκλιση των  γενικών και ειδικών διατάξεων για την ανέγερση {Νέου Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας}.

Αναφορικά με το ζήτημα της κατάργησης της δυτικής προβλήτας του λιμανιού ,πάρθηκε ομόφωνη απόφαση απο τα μέλη του Δ. Σ. δεν σηναινούν στην κατάργηση της, παράλληλα τέθηκε το ζήτημα να μπει σε ημερήσια διάταξη και να αποφασίσουν.Παρέμβαση του κ. Μ Κλάπα για το λιμανι ο οποίος ανέφερε"Το λιμενικό ταμείο για συγκεκριμένους λόγους καθυστερεί το ζήτημα του λιμανιού και επιπλέον ,υπάρχει μεθόδευση στο όλο θέμα απο πλευράς λιμενικού ταμείου".




Ο Δήμαρχος κ. Μπαίλης δήλωσε πως δεν μπορούν τα μέλη του Δ.Σ.για να αποφασίσουν για ένα τόσο σημαντικό θέμα χωρίς να γνωρίζουν καλά το ζήτημα.Ο Αντιπεριφερείαρχης κ. Ιωάννου δήλωσε πως τρέχουν οι μελέτες της Περιφέρειας για την δημιουργία ενός οραματικού λιμανιού.




Όσον αφορά το θέμα του Κοιμητηρίου το Δ Σ.  αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσουν οι μελέτες του Γ.Π. για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του χώρου, παρά την πρόταση του δημοτικού συμβούλου κ. Σαραμπασίνα για αναβολή λόγω μη έγκυρης ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής, τελικά η νέα μελέτη για νέο Κοιμητηρίο στην Αγία Τριάδα   Πρέβεζας υπερψηφίστηκε.Υπόμνημα με 180 υπογραφές κατέθεσε εκπρόσωπος των κατοίκων του Νεοχωρίου το οποίο αναφέρει ότι δεν επιθυμούν την εγκατάσταση του νέου κοιμητηρίου στην περιοχή τους. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου