Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νίκος Ανατολιωτάκης "προσδοκούμε πολλά για τον πολιτισμό"


Το μέλλον των αρχαιολογικών χώρων, η πορεία των έργων αλλά και η νέα προγραμματική περίοδος συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο νέος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Ανατολιωτάκης αρμόδιος σεε θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και ανάδειξης Μνημείων με την προϊσταμένη της ΛΓ εφορείας Κλασσικών και προϊστορικών αρχαιοτήτων κ. Χριστίνα Μερκούρη.
Μετά από τη γενικότερη ενημέρωση για την πορεία των έργων τα τελευταία χρόνια παρά την αντιξοότητα των οικονομικών συνθηκών, η κ. Μερκούρη αναφέρθηκε στις προοπτικές του τομέα Πολιτισμού στο πλαίσιο της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 . 


Σύμφωνα με τον κ. Ανατολιωτάκη η Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι στο πλευρό των εφορειών αρχαιοτήτων για να ενισχύσει το έργο τους ώστε η Ήπειρος τόπος με ιστορική και πολιτισμική σημασία, να αποκτήσει αυτά που πραγματικά της αξίζει. Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στα γραφεία της ΛΓ ΕΚΠΑ σημείωσε ότι ξεκίνησε από την Πρέβεζα τις συναντήσεις εγκαινιάζοντας μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και της περιφέρειας 
Με την κ. Μερκούρη, συνέχισε ο κ. Ανατολιωτάκης συζητήσαμε σημαντικά θέματα για τον πολιτισμό και τον τρόπο που μπορούν να αναπτυχθούν οι πολιτιστικές δομές.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε προσδοκούμε πολλά για τον πολιτισμό είπε ο κ. Ανατολιωτάκης και τόνισε ότι τόσο ο περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης όσο και Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου στηρίζουν τις προσπάθειες για μια πολιτισμική ανασυγκρότηση όχι μόνο της Πρέβεζας αλλά και όλης της Ηπείρου.

dimosprevezas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου