Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Μαΐου 11, 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: Βράβευσαν τον Πρεβεζάνο δημιουργό Σπύρο Ευαγγέλου



Aφιέρωμα στον Πρεβεζάνο δημιουργό Σπύρο Ευαγγέλου συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος Πρέβεζας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», η Περιηγητική Λέσχη και η Φιλαρμονική Πρέβεζας «Ορφεύς», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 Χρόνια Απελευθέρωσης της Πρέβεζας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε , σήμερα Σάββατο και ώρα 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας,την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου κ. Κορωναίος , ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανατολιωτάκης,ο Περιφερειακός Σύμβουλος  
κ. Ζιάκας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναγνώστου. Για  το συνθετικό έργο του Σπύρου Ευαγγέλου, μίλησε ο μουσικογράφος-ερευνητής, επίτιμο μέλος της Ένώσης Ελλήνων Μουσουργών, κ.Θωμάς Ταμβάκος.


Τα έργα ερμήνευσαν επί σκηνής καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας αλλά και καταξιωμένοι μουσικοί της περιοχής. Οι συνθέσεις του Σπύρου Ευαγγέλου είναι γραμμένες για πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων, τραγούδι, βιολοντσέλο και πιάνο, αλλά και σύνολα πνευστών με φλάουτο κλαρινέτο και τρομπέτα. 

Βασίζονται στην αστείρευτη μουσική παράδοση του τόπου μας, αλλά έχουν μια ανεπιτήδευτη αμεσότητα προς τον ακροατή, που πηγάζει από την απλότητα του ύφους και την εκλεπτυσμένη χρήση των δυτικοευρωπαϊκών συνθετικών τεχνικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου