Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 14, 2013

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Ανοδικές τάσεις στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων


Ανοδικές τάσεις εμφανίζει η εξωστρέφεια των Θεσπρωτικών επιχειρήσεων, όπως απεικονίζεται στη μελέτη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας οι εξαγωγικές δραστηριότητες από 14.697 χιλ.€ το 2007, ανήλθαν στις 42.262 χιλ.€ το 2011.
Στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου σημειώνεται: Είναι μια εξαιρετικά ικανοποιητική επίδοση των επιχειρήσεών μας, αλλά και μια δικαίωση των προσπαθειών του Επιμελητηρίου μας, με τις ενέργειες προώθησης της εξωστρέφειάς μας όλα αυτά τα χρόνια. Και μην λησμονούμε ότι αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα, επιτεύχθηκαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο, όπου υπήρξε έξαρση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και εμφάνιση της κρίσης και την Ελλάδα.
 Τα ανωτέρω αποτελέσματα απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετικά επιτυχή υλοποίηση των διακρατικών προγραμμάτων Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Αλβανίας, την περίοδο 2007-2009, από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.
Σε συνέχεια των βημάτων αυτών, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα συνεχίζει να προβάλλει, να προωθεί και να στηρίζει την εξωστρέφεια των θεσπρωτικών επιχειρήσεων αξιοποιώντας τα διακρατικά αναπτυξιακά προγράμματα όπως πράττει σήμερα με το έργο INTACTPLAN του IPA Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013.
Θεωρούμε ότι αυτή η εξαγωγική προσπάθεια των επιχειρήσεων μας, σε συνεργασία με τον τουρισμό μας, μπορούν να δώσουν λύσεις στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που μας δίνονται, και τα εργαλεία που διαθέτουμε.
Συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις μας, και ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου